Újra pályára állhatnak a fiatalok Székesfehérváron

2019.10.25. 12:43
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. október 25. (péntek)
A kétnapos pályaválasztási kiállítást idén az Árpádban rendezik
 
 
 
 
 
Ünnepélyes megnyitóval kezdődött az „Állj pályára! 2019” pályaválasztási kiállítás a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében. Pénteken és szombaton a Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumba várják az érdeklődőket, ahol szakmabemutatókkal, információs börzével mutatkoznak be a fehérvári középfokú és felsőfokú intézmények és a helyi cégek, hogy a pálya- és szakmaválasztás, valamint a munkavállalás előtt álló fiatalok döntését elősegítsék. Székesfehérváron ma 16.00 óráig és holnap, október 26-án 09.00 és 12.00 óra között várják az érdeklődő fiatalokat, szüleiket és tanáraikat.
 
A Fejér Megyei Kormányhivatal és a jogelőd intézményei immár XX. alkalommal rendezik meg az „Állj pályára!” kiállítást Székesfehérváron és Dunaújvárosban. A megyeszékhelyen közel 100 kiállító mutatja be képzési kínálatát pénteken és szombaton. A cél, hogy a megye egyik leghatékonyabb seregszemléjén megszólítsák a pályát választó, pályakezdő fiatalokat, gyakorlatorientált tanácsokkal lássák el őket, és irányt mutassanak életük egyik legfontosabb választásához.
 
Az esemény megnyitójára több száz fiatal érkezett tanáraikkal, szüleikkel, hogy tájékozódjanak a megyében és a régióban található képzésekről. Az „Állj pályára!” rendezvény ünnepélyes megnyitóján a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vegyeskarának műsorát követően a fiatalokat és a jelenlévőket dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte. Mint mondta, a szülőknek, az intézményrendszernek, az államnak, de a fiataloknak is egyaránt feladata és felelőssége, hogy az általuk választott tudással olyan hivatásuk legyen, amelyben szeretnének dolgozni. „A szó, pályaorientáció nagyon bonyolultnak és távolinak tűnhet egy tizenéves számára, de ha arra gondoltok, hogy tanultok tizenéven keresztül, de dolgozni fogtok több mint negyven évet, akkor máris felélénkül a figyelmetek. Amikor kiválasztjátok a pályátokat azt döntitek el, hogy mivel fogtok felnőtt életekben foglalkozni, mi felnőttek pedig pontosan tudjuk, hogy milyen nagy különbség az, amikor azzal töltjük a napjainkat, amit szeretünk csinálni, vagy pedig olyan szakmát űzünk, ami nem tesz bennünket boldoggá. Kívánom nektek, hogy találjátok meg azt a pályát, amely a nagybetűs életben boldoggá tesz majd benneteket.” – hangsúlyozta a polgármester a fiatalok felé fordulva.
 
A kétnapos székesfehérvári programot dr. Simon László, Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja nyitotta meg. Beszédében megköszönte a kiállítók és pedagógusok szervezőmunkáját, valamint kiemelte, hogy idén új helyszínen, az Árpádban talált otthonra az expo. Szólt arról, hogy a pályaválasztás, a fiatalok és a családok életének egyik legfontosabb kihívása. Napjainkban különösen nagy jelentősége van annak, hogy a diákok milyen utat, milyen szakmát választanak. A pályaválasztás, a felnőtté válás első igazán komoly lépései közé tartozik, amely egyben nagy lehetőség is a tanulásra és a fejlődésre. Ehhez, a jó döntéshez nyújt segítséget a XX. pályaválasztási kiállításával a Fejér Megyei Kormányhivatal, amelynek kétnapos programjaihoz jó és hasznos időtöltést kívánt a megjelenteknek.
 
Az „Állj pályára!” szakmai kiállításra Székesfehérváron közel 100 standon az érdeklődők átfogó ismereteket szerezhetnek az egyes szakmákról. Elsősorban a megyében működő szakközép- és szakiskolákról, a felsőfokú oktatási intézményekről, az iskolai rendszerű és iskolarendszeren kívüli továbbtanulási lehetőségekről, valamint a hazai képzési és általános munkavállalási lehetőségekről is. A kiállítást a diákok által összeállított színvonalas kulturális programok kísérik.
 
A Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban október 25-én, pénteken 16 óráig, míg október26-án, szombaton 9 és 12 óra között látogathatnak ki az érdeklődők. Dunaújvárosban november 5-én, kedden 9 és 15 óra között várják az érdeklődőket a Dunaújvárosi Egyetemen.
 
 
 
 
 
A kiállítás megnyitó képei letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.