Főhajtás hősi halottaink előtt

2019.10.31. 13:47
KÖZLEMÉNY - 2019. október 31. (csütörtök)
 
 
 
 
 
Hősi halottak, elhunyt katonák emléke előtt tisztelegtek a város, a megye képviselői, valamint a Magyar Honvédség katonái. A nap folyamán először a sírkertekben és a Budai úti laktanyánál, illetve a Helyőrségi Művelődési Otthonban hajtottak fejet, majd a megemlékezések a Városház téri II. világháborús emlékműnél értek véget néma koszorúzással.
 
 
Halottak napja alkalmából hajtottak fejet az elhunyt katonák és díszpolgárok emléke előtt a város és a megye önkormányzatának képviselői, valamint a Magyar Honvédség katonái.
 
A megemlékezések a Hosszútemetőben kezdődtek, ahol Szigli István önkormányzati képviselő, Pálffy Károly, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke és Solymosi Ferenc ezredes helyeztek el koszorút. A Szentlélek katonatemetőben Mészáros Attila alpolgármester, Pálffy Károly alelnök és Erdődi Zsolt ezredes rótták le tiszteletüket, majd a Béke téri orosz katonatemetőben Molnár Tamás önkormányzati képviselő, Bihácsi István, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Márkus Ferenc ezredes tisztelegtek a hősi halottak emléke előtt. Az egykori Budai úti laktanyánál dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő, Bihácsi István alelnök és dr. Torma Géza Ágoston ezredes helyeztek el koszorút. A Helyőrségi Művelődési Otthon udvarán álló Katona-emlékoszlopnál dr. Kovács Zsoltné önkormányzati képviselő és dr. Torma Géza Ágoston ezredes adózott a hősök emléke előtt.
 
A megemlékezések a Városház téri II. világháborús emlékműnél értek véget: dr. Cser-Palkovics András polgármester, Pálffy Károly alelnök, valamint Törő Gábor országgyűlési képviselő és Schmidt Zoltán dandártábornok emlékeztek a város katonáira.
 
A székesfehérvári izraelita, rác és evangélikus sírkertekben, valamint a csalai katonasíroknál és a Gyergyó Emlékparkban is koszorút, illetve sírcsokrokat helyeznek el az elhunyt katonák, valamint eltemetett díszpolgárok tiszteletére.
 
 
 
A reggeli megemlékezéseken készült fotók letölthetők a Galériából, a későbbi koszorúzások képei pedig ebből a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Simon Erika, Varju Zoltán Mihály
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.