Valahol Európában

2019.11.05. 12:26
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. november 5. (kedd)
Jótékonysági előadásra készül az Alba Triatlon SE, az Ezredéves iskola és az Imre Sándor Szeretetszínház
 
 
 
 
A nagy sikerű nyári összefogás után újra együtt dolgozik az Alba Triatlon SE, az Imre Sándor Szeretetszínház, valamint az Arany János EGYMI Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskolája. A jó hangulatú, közös munka eredményét a nagyérdemű november 10-én, vasárnap a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében láthatja majd. A Valahol Európában című musical jótékonysági előadásáról sajtótájékoztató keretében számolt be Czettl Andrea, az Alba Triatlon SE elnöke, az esemény főszervezője, Mészáros Attila alpolgármester, valamint jelen volt az akció egyik kedvezményezett szervezetének képviselője, Szontaghné Kovács Erika, a Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA) irodavezetője.
 
 
Újabb jótékonysági színházi előadással készül az Alba Triatlon SE az Imre Sándor Szeretetszínházzal, az Ezredéves iskolával, valamint a Szegényeket Támogató Alapítvánnyal (SZETA) együttműködve. A nagy sikerű, nyári Padlás előadás után a most vasárnap, a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében bemutatásra kerülő Valahol Európában című musical különlegessége az lesz, hogy az Ezredéves iskola több diákja is bemutatkozhat a színpadon.
 
Czettl Andrea, az Alba Triatlon SE elnöke és az esemény főszervezője elmondta, hogy az est bevételéből kerékpárokat fog vásárolni a sportegyesület, amellyel a SZETA által támogatott családokat, valamint az Ezredéves iskola tanulóit szeretnék segíteni. „Nagy öröm számunkra, hogy a gyerekek izgatottan és boldogan készülnek a következő előadásra is, és alig várják, hogy újra az aréna színpadán állhassanak. A próbák jó hangulatban telnek. Gyógypedagógusi és elnöki mivoltomban is mondhatom, hogy rendkívül fontos számunkra ez az integrációs előadás, és az, hogy a fogyatékkal élő fiatalokra irányítsuk a figyelmet, akik ismét bizonyíthatják: bármire képesek.” – emelte ki az elnök.
 
A jótékonysági kezdeményezés kapcsán Mészáros Attila alpolgármester örömét fejezte ki, hogy az Alba Triatlon SE ismét erősíti társadalmi szerepét, a sport és a nevelés mellett CSR tevékenységet is vállalva: „Egy sportegyesület soha nem lehet öncélú, a szociális terület és sport összekapcsolása pedig a legkiválóbb példa erre. A Giro d’Italia kapcsán meghirdetett Kerékpározás Évéhez kapcsolódva pedig külön öröm számunkra, hogy az egyesület kerékpárok vásárlásával támogatja majd a szervezetet, ezzel is még szélesebb rétegekhez eljuttatva a mozgás és a kerékpározás örömét.” – fogalmazott az alpolgármester, aki buzdította a fehérváriakat, hogy minél többen vásároljanak jegyet a Valahol Európában előadására.
 
Szontaghné Kovács Erika, a Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA) irodavezetője megköszönte, hogy az Alba Triatlon SE az alapítványukat választotta a mostani jótékonysági akciójuk kapcsán. Mint mondta, a támogatottak köre az összegyűlt összegtől függ majd: „Karácsony közeledtével mindenkiben sokkal erősebben él az adakozási vágy, így mi abban tudjuk segíteni a családjainkat, hogy nyugalomban készülhetnek az ünnepekre, hiszen ajándékok kerülhetnek a fa alá, és sütemények az asztalra. Azt gondolom, hogy a kerékpárok tekintetében is felmérjük majd, hogy mely családoknál vagy gyermekeknél lesznek a legjobb helyen.”
 
Az Imre Sándor Szeretetszínház és az Arany János EGYMI Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskolája által előadott Valahol Európában című musicalre november 10-én, vasárnap 17 órától a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében kerül majd sor. A fontos cél érdekében színre vitt előadásra jegyek még kaphatók a Cutler Gymben, illetve az Alba Triatlon SE honlapján és Facebook oldalán.
 
 
 
 
Az esemény plakátja letölthető a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Fejér Tamás
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.