Pleck Dominika lett a Székesfehérvári Diáktanács új elnöke

2019.11.05. 19:17
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. november 5. (kedd)
A Tisztújító Közgyűlésen megválasztották az alelnököket is
 
 
 
 
 
Kedden délután a Városházán tartotta Tisztújító Közgyűlését a Székesfehérvári Diáktanács: az elnöki tisztet ebben a tanévben Pleck Dominika látja el, az alelnökök Füreder Balázs, Csajbók Levente és Harkányi Donát lettek. Az eseményen a diákokat Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte.
 
 
Kedden délután tartották a Székesfehérvári Diáktanács kilencedik Tisztújító Közgyűlését a Városházán az oktatási intézmények által hivatalosan delegált tagokkal. Az ülésen egy elnököt és három alelnököt választottak – egy közülük a Székesfehérvári Szakképzési Centrum, egy a tankerület által fenntartott oktatási intézményeket és egy a magán vagy egyházi fenntartású iskolákat képviseli.
 
A diákokat Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte. Mint mondta, kilenc eredményes, élményekkel, új kapcsolatokkal teli év van a Székesfehérvári Diáktanács mögött: „Az elmúlt évek azt mutatják, hogy van létjogosultsága annak a munkának, amelyet kollégáimmal és veletek közösen végzünk, és sok olyan eredménye is, amelyre méltán lehetünk büszkék. A helyi elismerések mellett számos országos elismerésben is részesült a Székesfehérvári Diáktanács, úgy, mint a 2014-es és 2017-es Országos Diákparlament szervezési joga itt, Székesfehérváron.” – fogalmazott az alpolgármester, aki megköszönte a résztvevő és szavazati jogot szerzett diákok, valamint a tanács munkáját segítő pedagógusok kitartását és lelkes együttműködését. Beszédében bemutatta a fiataloknak dr. Kovács Zsoltné önkormányzati képviselőt, a generációk közötti együttműködés tanácsnokát, aki az idei évtől segíti majd a Diáktanács munkáját.
 
Az ülés a tisztújítással folytatódott. Magyaródi Anett leköszönő elnök határozatképesnek nyilvánította a testületet, mivel a 41 tagból 28 fő jelen volt a Közgyűlésen. Az egyedüli elnökjelöltet, a Tóparti Gimnázium 10. osztályos tanulóját, Pleck Dominikát 26 igen és 1 nem szavazat arányában, szinte egyöntetűen választotta meg a tanács. Ahogy az elnökjelölt, úgy az alelnökjelöltek, Füreder Balázs (Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola), Csajbók Levente (Lánczos Kornél Gimnázium) és Harkányi Donát (Vasvári Pál Gimnázium) a Közgyűlésen egy rövid prezentációval mutatták be az iskolán belül végzett diákönkormányzati munkájukat, a diáktanács programjaival kapcsolatos konstruktív, újító ötleteiket, elképzeléseiket a 2019/20-as tanévre vonatkozóan.
 
A titkos szavazás értelmében mind a három alelnökjelölt elnyerte a megpályázott tisztséget.
 
 
 
 
 
 
Az eseményen készült fotók letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Simon Erika
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 November
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.