Emléktábla-avatás és történeti kiállítás november 13-án az 50 éves Tóvárosban

2019.11.06. 15:17
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. november 6. (szerda) 
A lakásszövetkezet fennállását és a lakótelep építését ünneplik.  
 
 
 
 
 
Ötvenéves jubileumot ünnepelnek november 13-án, szerdán 17 órától a Tóvárosi lakónegyedben. Ezen a napon lesz ötven esztendeje annak, hogy megalakult a Tóvárosi Lakásfenntartó Szövetkezet, ezzel megkezdődött a városrész építése. Az alkalom tiszteletére emléktáblát avatnak, és megnyitják a városrész születését végigkövető kiállítást. A részletekről Mészáros Attila alpolgármester, Tóváros önkormányzati képviselője és Szabó Ernő, a szövetkezet elnöke számolt be.

A Tóvárosi lakónegyed egy kisváros a nagyvárosban, ahol jelenleg mintegy négyezren laknak. Az 1969-től 1974-ig épült lakótelep lakóközössége heterogén, hiszen a fiataloktól a kisgyermekes családokon át az idősek egyaránt élnek itt, közülük néhányan egészen a kezdetektől.

„Nagy ünnepre készülünk a Tóvárosi lakónegyedben! 1969. november 13-án, szerdán lesz ötven éve annak, hogy megszületett a Tóvárosi Lakásfenntartó Szövetkezet jogelődjének alapító okirata. Ez után néhány héttel elkezdődött a Tóváros 1-2-3. számú épületek építése akkor még Münnich lakótelep néven, ami a rendszerválás óta Tóvárosként szerepel a köztudatban. A visszajelzések alapján a lakók szeretnek itt élni.” – fogalmazott a jubileumi programot beharangozó sajtótájékoztatón Mészáros Attila alpolgármester, önkormányzati képviselő. Hozzátette: mivel nem minden lakóépület tartozik a lakásszövetkezethez, ezért a követező években szeretnének a teljes lakótelep számára több, a jubileumhoz kapcsolódó ünnepi programokat is szervezni.

Az 50 éves évforduló kapcsán a Tóvárosi Lakásfenntartó Szövetkezet igazgatósága Tóvárosi Emlékévnek nyilvánította a 2019. szeptember 1-jétől 2020. május 31-ig tartó időszakot – mondta Szabó Ernő, a szövetkezet elnöke. Elmondta, hogy jövő szerdán 17.00 órakor emléktáblát avatnak a Toronysor 3. számú épület előtt, majd a résztvevők átsétálnak a Tóvárosi Általános Iskolához. A téren körülbelül 17.30 órakor kezdődik a jubileumi ünnepség, majd az intézmény aulájában megnyitják a városrész építésének és a lakásszövetkezet létrejöttének történetét bemutató kiállítást. A tárlat ezután november 29-ig, munkanapokon 16 és 20 óra között lesz látogatható.

Az ünnepi eseményekre szeretettel várják a tóvárosiakat és minden kedves érdeklődőt! 

Szöveg: Havasi Tímea 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.