Egyetemisták székesfehérvári tanulmányútja

2019.11.07. 12:09
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. november 7. (csütörtök)
 
 
 
 
 
 
Fejlesztéspolitikai tanulmányutat szervezett a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Intézete hallgatói és oktatói számára Székesfehérvárra. A csoport a Sóstó Természetvédelmi Területen tett rövid kirándulást követően a Látogatóközpontban interaktív előadáson vett részt. 


A megújult Sóstó Természetvédelmi Terület értékes növény- és madárvilága sokakat vonz az ország minden pontjáról. A túrázók, kikapcsolódásra vágyók mellett a különböző tudományterületek képviselői is rendszeres látogatói. A Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Intézete rendszeresen szervez hallgatóinak és oktatóinak tanulmányutat Székesfehérvárra. Dr. Szabó Mátyás adjunktus újságírói kérdésre elmondta, a terepgyakorlatok a gyakorlat-orientált oktatást erősítik, hiszen a lexikális tudás mellé tapasztalatot szerezhetnek a hallgatók.

A fejlesztéspolitika iránt érdeklődő egyetemistákat Csete Gábor, a Városgondnokság természetvédelmi szakmai vezetője fogadta csütörtökön a Sóstó Látogatóközpontban. A területen elvégzett nagyszabású természet- és környezetvédelmi beruházás ismertetése mellett a szakember szólt a fenntarthatóságról, valamint a tájgazdálkodás újjáélesztéséről is a „Természetvédelem a városhoz kötve” interaktív előadásában.  

A helyszínen készült fotók letölthetőek a Galériából.

fotó: Lugosi Balázs
 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.