Ingyenes szűrővizsgálat a férfiakért

2019.11.07. 16:44
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. november 7. (csütörtök)  
 
Idén is a férfiak egészségéről szól a november. 16-án ingyenes szűrővizsgálatot tart a város, ahol a legelterjedtebb férfibetegség, a prosztatarák szűrését végzik el a szakorvosok. A kezdeményezés népszerűsítésébe idén is bekapcsolódott a Fehérvár AV19 jégkorongcsapat.
 
 
 
"A november hagyományosan a férfiak hónapja." – kezdte a sajtótájékoztatót Östör Annamária egészségügyi tanácsnok. Székesfehérvár idén is ingyenes szűrővizsgálattal segíti a férfiak egészségmegőrzését. A Család- és Nővédelmi Központban november 16-án az egyik legelterjedtebb férfibetegség, a prosztatarák szűrését végzik el a szakorvosok, de a helyszínen lehetőség lesz ingyenes vércukorszint, koleszterinszint és vérnyomásmérésre is.
 
Dr. Hermann János elmondta, a szűrési módszerek közül az urulógus által végzett vizsgálat ad csak megbízható eredményt, ezért is célszerű kihasználni a szűrőnapot. A műtéti technológiák, orvosi módszerek fejlődése folyamatosan javítja a kezelési lehetőségeket, ezért is célszerű minél korábban tudomást szerezni a meglévő betegségről.
 
A Fehérvár AV19 jégkorongcsapat évek óta segít a figyelemfelhívásban. Mint Gál Péter Pál, a klub elnöke elmondta, a közösségi oldalaikon is felhívják a férfiak figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára, és a hazai mérkőzések előtt is szerveznek ezeket népszerűsítő helyszíni akciókat.
 
A szűrővizsgálatokra azok jelentkezését várják, akik elmúltak 50 évesek és 2-3 éve nem jártak vizsgálaton, vagy olyan 40. életévüket betöltött lakosokat várnak, akiknek a családjában előfordult daganatos megbetegedés. A vizsgálatokat három urológus szakorvos végzi Dr. Hermann János, Dr. Botos Árpád és Dr. Barabás Tamás. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni a 06-70-380-9512-es telefonszámon lehet november 11-14. között.
 
 
Szöveg: Fejér Tamás
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.