Negyedik alkalommal báloztak együtt a fehérvári gólyák

2019.11.08. 23:05
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. november 8. (péntek)
 
 
 
 
Szelfigép, bálkirálynő- és bálkirályválasztás, egy napra szóló alkalmi ’esketés’, különleges hátterekkel készült greenbox-fotózás, valamint a Blahalouisiana zenekar, a Fantom zenekar és DJ Juhász Laci tették emlékezetessé idén a Székesfehérvári Felsőoktatási Gólyabált. A város a Hallgatói Tanáccsal, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusával, a Kodolányi János Egyetemmel és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával együttműködve, immár negyedik alkalommal várta a Székesfehérváron tanuló gólyákat és régebb óta gólyákat a fergeteges hangulatú Összegyetemi Gólyabálra, melyet idén a MOL Aréna Sóstóban rendeztek.
 
 
 
Pénteken este közel kétszáz elegáns öltönybe öltözött úr és csinos koktélruhát viselő fiatal hölgy töltötte meg a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermét a IV. Székesfehérvári Összegyetemi Gólyabál ünnepélyes megnyitóján.
 
A város nevében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében örömét fejezte ki, hogy a városban működő felsőoktatási intézmények hallgatói létszáma évről évre egyre nő: „Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, a Kodolányi János Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa magas színvonalú oktatása mellett természetesen tudjuk, hogy az egyetemi élet nemcsak a zh-kból és tanulásból áll, hanem pezsgő hallgatói életből is. Ehhez hozzájárulva rendezzük meg minden évben a felsőoktatási sportnapot, a gólyatúrát, valamint a gólyabálokat is.” Az alpolgármester köszöntőjében kiemelte a Hallgatói Tanács áldozatos munkáját, valamint jó szórakozást kívánt a fiataloknak a ma estéhez. A bálozókat köszöntötte Holl Nándor János, a Székesfehérvári Hallgatói Tanács elnöke is.
 
A köszöntők után a hallgatók kívánsága is teljesült, ugyanis a Blahalousiana zenekar csapott a húrok közé és táncoltatta meg fergeteges koncertjével a gólyákat. A MOL Aréna Sóstó csodálatos panorámát nyújtó rendezvénytermében a buli moldvai dallamokkal folytatódott, majd a Fantom zenekar és DJ Juhász Laci húzta a talpalávalót. Természetesen a hagyományos bálkirály- és bálkirálynő-választás, greenboxos-fotózás, alkalmi „esketés” és a tombola sem hiányzott a báli palettáról.
 
 
 
 
 
Az eseményen készült fotók letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotó: Simon Erika
Szöveg: Torma Kinga Regina
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.