Diabétesz világnap

2019.11.16. 12:53
SAJTÓKÖZLEMÉNY -  2019. november 16. (szombat)
Országos találkozó Székesfehérváron. Galéria
 
 
 
 

A Diabétesz és a család címmel hirdették meg az idei Diabétesz világnapot. A Fejér Megyei Cukorbetegek Egyesülete és a Cukorbeteg Gyermekeket Támogató Egyesület Székesfehérvár az Önkormányzattal közösen országos találkozót szervezett szombaton. Húsz városból érkeztek vendégek, hogy a fehérváriakkal közösen részt vegyenek az egészségüket szolgáló szűréseken. A szakorvosok, szakápolók előadásának köszönhetően nemcsak a betegséggel küzdők, hanem a családtagok is hasznos tudással lettek gazdagabbak.


Szűrésekkel, egészségügyi előadásokkal és kulturális műsorral várták az érdeklődőket a Diabétesz világnapján szombaton a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében. A „Diabétesz és a család”, ez a fő témája az idei világnapnak. A betegek és családtagjaik érdekében alakult egyesületek országos találkozójának Székesfehérvár adott otthont ma.

A résztvevőket dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte. Mint mondta, a betegségek megelőzése, a prevenció, a tájékoztatás, a szűrőprogramok éppen olyan fontosak, mint a már kialakult, felfedezett betegségek szakszerű kezelése, a gyógyításban, gyógyulásban szerzett tapasztalatok megosztása, a legújabb kutatási eredmények ismertetése. Az egészségügyi számadatokból, miszerint ma Magyarországon több mint egymillió embert érint ez a betegség, jól látható, hogy szükség van az ilyen jellegű rendezvényekre, tette hozzá Székesfehérvár polgármestere.

A Fejér Megyei Cukorbetegek Egyesülete és a Cukorbeteg Gyermekeket Támogató Egyesület Székesfehérvár a várossal közösen szervezte a nagyszabású eseményt, amelyen a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház és a Fehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakemberei  többek között vércukor- és vérnyomásmérést, szemészeti szűrést végeztek, dietetikai tanácsokat adtak a hozzájuk fordulóknak.

A Fejér Megyei Cukorbetegek Egyesülete meghívására az ország 20 városából érkeztek a társszervezetek tagjai. Szakorvosok tartottak előadást a diabétesz szövődményeiről, az egyénre szabott kezelések lehetőségeiről, a gyermekkorban kialakult cukorbetegségről, valamint a család nélkülözhetetlen szerepéről a betegség kezelésében.

A helyszínen készült fotók letölthetőek a Galériából.

fotó: Molnár Artúr

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.