Betegmentés a legmodernebb technikával

2019.11.18. 12:50
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. november 18. (hétfő) 
Szolgálatba állt az új mentőorvosi kocsi Székesfehérváron.     Galéria   
 
 
 
 
 
 A legmagasabb színvonalú orvostechnikai felszereltséggel rendelkezik az a vadonatúj mentőorvosi kocsi, melyet hétfőn ünnepélyes keretek között adtak át a székesfehérvári mentőállomáson. A város Önkormányzata 25 millió forinttal támogatta a beszerzést a Kégl György Városi Egészségügyi Program keretében. A kocsi Székesfehérváron és környékén szolgálja a betegellátást. 

Lélegeztetőgép, defibrillátor, infúziós adagolópumpák és monitorizálásra alkalmas eszközök is vannak azon a vadonatúj mentőorvosi kocsin, melyet hétfőn adtak át a székesfehérvári mentőállomáson a mentőszolgálat helyi munkatársainak jelenlétében. Az autó a felszereléssel együtt 25 millió forintba kerül, éppen ekkora támogatást nyújtott Székesfehérvár Önkormányzata.

„Néhány hónapja egy vadonatúj esetkocsit állítottunk itt szolgálatba, melyet kormányzati forrásból vásároltunk meg. Ma ismét egy új autó, egy mentőorvosi kocsi átadásán lehetünk jelen. A beszerzésben nagy segítséget jelentett Székesfehérvár Önkormányzatának támogatása, hiszen a kormányzat mellett az Önkormányzat is azt gondolja, hogy a mentősök és az általuk végzett munka kellően magasztos és kellően támogatásra szorul.” – fogalmazott az átadáson Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. Hozzátette, a székesfehérvári mentőállomáson mintegy 60 bajtársa teljesít szolgálatot, akik 15.000 esetet látnak el évente és mintegy 300.000 kilométert tesznek meg Fejér megye útjain, hogy segítséget nyújtsanak Székesfehérvár és környéke lakóinak.

„Amikor megérkeztem, négyen-öten is megköszönték a támogatást. Zavarba jöttem, mert éppen fordított üzenettel jöttem, hiszen mi tartozunk köszönettel! Függetlenül attól, hogy melyek az állami és az önkormányzati feladatok, nekünk fontos volt, hogy az itteni személyi állománnyal együttműködve meghalljuk a kérést, és támogassuk a mentőszolgálat tevékenységét.” – mondta felszólalásában dr. Cser-Palkovics András polgármester. Hozzátette, a mai esemény is jó példa arra, hogy a város a befolyt adóból a térségben élők számára fontos fejlesztésekre is fordít, hiszen ez a mentőorvosi kocsi Székesfehérváron és vonzáskörzetében teljesít majd szolgálatot. Hozzátette, büszke arra, hogy a köszönetnyilvánítást a szavakon túl tettekben is kifejezhette a város.

„A legkorszerűbb felszerelés, a magas szintű szakmai tudás és az elhivatottság egyaránt fontos a mentők munkájában. De nap, mint nap tapasztaljuk, hogy még valami felsőbbrendű dolog is szükséges.” – fogalmazott Győrffy Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.
A mentőorvosi kocsit Spányi Antal megyés püspök áldotta meg, kérve Isten áldását az új mentőtiszti autóra és a mentőszervezet bajtársaira, akik feltétel nélkül szolgálják embertársaikat.

Az eseményt követő állófogadáson Östör Annamária egészségüggyel, sporttal és a társadalmi fenntarthatósággal kapcsolatos feladatok tanácsnoka két vadonatúj laptopot adott át a mentőszolgálatnak a Videoton Dolgozókért Alapítvány támogatásaként.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.
 

 

Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Molnár Artúr
 

 

 

 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.