Megújul az Ybl lakótelepi játszótér

2019.11.18. 15:46
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. november 18. (hétfő)
 
 
 
 
 

Új játszóeszközöket vehettek birtokba a gyerekek az Ybl Miklós lakótelepen. A játszótér a felújítás első ütemében mászókával, labirintussal és kétállásos hintával bővült, valamint megújultak a padok és a meglévő játszóeszközök. A fejlesztés tavasszal folytatódik a régi ütéscsillapító burkolat cseréjével és a zöldfelület rendezésével, mondta el a helyszínen tartott bejáráson dr. Cser-Palkovics András polgármester és dr. Kovács Zsoltné, a 2. számú választókörzet önkormányzati képviselője.


Biztonságos, új és megújult játszóeszközökön, szépülő környezetben tölthetik szabadidejüket az Ybl lakótelep játszóterére érkező családok. A lakók régi kérése teljesül a két ütemben megvalósuló beruházással. Mostantól új mászókával, rugós eszközzel, labirintussal, valamint kétállásos hintával bővült a tér. A már meglévő, csúszdával felszerelt mászóka, hinta és a padok deszkája is megújult az idei évben.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester a hétfői bejárást követően tartott sajtótájékoztatón elmondta, Székesfehérváron mintegy 120 játszótér található, továbbá 25 fitnesz- és 6 kondipark. Összesen mintegy nyolcszáz játszószer és mintegy háromszáz sporteszköz áll a családok rendelkezésére a városban, amelyek a Városgondnokság kezelésében vannak. A fejlesztések folyamatosak, hiszen csak az idei évben mintegy 30 millió forintot fordítottak a játszóterek ütéscsillapító gumilapjainak cseréjére. Székesfehérvár polgármestere kiemelte, arra törekszenek, hogy a gyermekek szép környezetben, biztonságos eszközökön játszhassanak minden városrészben. Felhívta a figyelmet: mindannyiunk érdeke, hogy vigyázzuk, óvjuk a teremtett értékeket.

A lakók régi kérése teljesül a két ütemben megvalósuló beruházással, mondta dr. Kovács Zsoltné önkormányzati képviselő. Az itt élők mellett sok család tölti szabadidejét a játszótéren, hiszen közel van a Belvároshoz, és a most telepített játszóeszközök a kisebb gyermekeket szolgálják.

Bozai István városgondnok tájékoztatása szerint a 13,7 millió forintos fejlesztés tavasszal folytatódik. Ekkor cserélik majd ki a régi ütéscsillapító burkolatokat, 40 méter hosszon bokrokat ültetnek, valamint javítják a járófelületeket is.

A sajtótájékoztatón készült fotók letölthetőek a Galériából.

fotó: Simon Erika

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.