Zajlanak a munkálatok a palotavárosi szabadidőközpont építésénél

2019.11.20. 15:34
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. november 20. (szerda)
Az idei évben befejezik az alapépítményi munkákat. Galéria
 
 
 
Megkezdődtek a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont kivitelezési munkái: jelenleg az alapozásokat és a közműépítéseket végzik, a tervek szerint idén végeznek az alapépítményi munkálatokkal. Az 1,248 milliárd forint értékű TOP-os fejlesztés a terület környezettudatos, család- és klímabarát megújítását jelenti, biztosítva a zöld környezet továbbfejlesztését. 


Október közepétől zajlanak a munkálatok a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont kivitelezésén. Viza Attila önkormányzati képviselő elmondta, hogy korábban lakossági fórumon már napirendre került ez a fejlesztés, de több lakótól érkeztek kérdések az építkezések kapcsán, ezért tájékoztatják a városrészben az érintetteket.

Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője a fejlesztésről elmondta, hogy a kivitelezés két nagy területet érint: az északi és a déli tó körül dolgoznak a kivitelezők. Jelenleg erősáramú kábeleket fektetnek le, zajlanak az épületalapozások, kiszedték az épülő parkoló ágyazatát, és csapadékcsatornát építenek a parkolóhoz. A terv az, hogy az idei évben elkészüljön minden alépítményi munka. 28 – egyrészt beteg vagy nem ide illő – fát fognak kivágni, majd 187 előnevelt, 4-5 éves fát telepítenek a területen. A projektről:

A déli tó keleti oldalán rendezvényteret alakítanak ki, főzőtérrel, színpaddal, egy kisebb játszótérrel és sportpályákkal együtt (kosárlabda- és focipálya). A tó nyugati oldalán pedig a mountain bike, BMX közösséget kiszolgáló dirt-bringparkot építenek. Az északi tó mellett olyan fejlesztések kapnak helyet, amelyek az iskolát is kiszolgálják: fitnesspark, kondipark – fogyatékkal élők számára is –, KRESZ tanpálya, játszótér kicsiknek és nagyobb gyerekeknek egyaránt. Az északi és déli egységet elválasztó Varga-csatornán két gyalogos híd teszi majd lehetővé az átjárást. 

A beruházás keretében a közműveket is fejlesztik. A közvilágítás mellett megoldják a sportpályák megvilágítását, és kamerarendszert építenek ki. A szabadidőpark területén két vizesblokk épül, melyekben mozgáskorlátozott WC és pelenkázó is helyet kap. A piac melletti vizesblokk magában foglal majd egy piacfelügyeleti irodát is. A déli tó körül vegyes használatú (kerékpározásra, futásra, sétálásra alkalmas) murvás sétányt alakítanak ki, amely az északi tónál folytatódik, egészen az István Király Általános Iskoláig. Bővítik a meglévő parkolókat, ezenkívül a Varga-csatorna mellett új parkolót és utat építenek ki, amely a közúthoz körforgalommal fog kapcsolódni.


A tájékoztatón készült fotók letölthetőek a Galériából!
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.