A szociális ágazat székesfehérvári dolgozóit köszöntötték a Hiemer-házban

2019.11.20. 18:33
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. november 20. (szerda) 
Vágvölgyi Éva kapta idén a “Pro Caritate” díjat.         Galéria  
 
 
 
 
 
Az elismerésre és a köszönetnyilvánításra ad alkalmat november 12-e, a Szociális Munka Napja. Ennek tiszteletére Székesfehérvár Önkormányzata minden évben ünnepséget szervez, hogy kifejezze megbecsülését a szociális, a gyermekjóléti és a gyermekvédelmi szolgálatok dolgozóinak. Hagyományosan itt adják át a “Pro Caritate Albae Regiae” díjat, melyet idén Vágvölgyi Éva vezető családsegítő vett át a Hiemer-házban rendezett eseményen.

A Szociális Munka Napja az International Federation of Social Workers (Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége) nevéhez fűződik. Az IFSW 1997-ben jelölte meg november 12-ét a szociális munka napjaként. Ekkor világszerte felhívják a figyelmet mindazok munkájára, akik a rászorulókkal, az elesettekkel, az ápolást igénylő embertársainkkal foglalkoznak.

Székesfehérvár Önkormányzatának ünnepségét a Hiemer-házban tartották, ahol dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a résztvevőket. Hangsúlyozta, hogy minden évben meghatározó esemény a szociális ágazat dolgozóinak köszöntése. „A fehérváriak pontosan értik és tudják, hogy milyen fontos egy város életében az intézményrendszere, és ez a rendszer bőven az országos átlag fölötti szolgáltatási színvonalat tud biztosítani, Önöknek köszönhetően! Könnyű belátni, hogy az ebben az intézményi struktúrában dolgozók milyen fontos, nagy felelősséggel járó munkát végeznek, ami sokszor nehéz fizikailag, de talán a legnehezebb lelkileg és szellemileg. Ezt a munkát ritkábban ismerik el annál, mint amit Önök megérdemelnek! Ezért fontos számunkra minden évben az az alkalom, amikor kimondhatjuk a bűvös szót: köszönjük!”
A polgármester hangsúlyozta, fenntartóként a város kiemelt felelősséget érez az önkormányzati intézmények iránt, ahol az EMBER a legfontosabb. Igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy a munkatársak a lehető legmagasabb színvonalon, lelkiismeretesen végezhessék a munkájukat.

A köszöntő után dr. Cser-Palkovics András átadta a város elismerését, a “Pro Caritate Albae Regiae” díjat, melyet ezúttal Vágvölgyi Éva, a székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Szolgálat vezető családsegítője vett át.

Vágvölgyi Éva, a székesfehérvári Gyermekjóléti Szolgálat indulásakor, 1998-ban kezdte meg szakmai pályafutását családgondozóként. Több mint két évtizede elkötelezetten dolgozik a fehérvári rászorulók érdekeinek érvényesítése érdekében. 2017 óta a család- és gyermekjóléti szolgálatban vezető családsegítő feladatot lát el, a kollégái munkáját segíti, támogatja. Folyamatos szakmai kíváncsiságával, kreativitásával, számtalan általa javasolt újítással járult hozzá a szervezet eredményesebb működtetéséhez. Az általa gondozott családok problémáit, nehézségeit minden esetben körültekintően méri fel, és minden lehetőséget megkeres, amivel segíteni lehet. Székesfehérvár Önkormányzata a “Pro Caritate” díjjal fejezi ki elismerését a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok segítése és életminőségük javítása érdekében végzett áldozatos munkájáért.

Ugyancsak köszöntötték az ünnepségen Kocsis Istvánnét. Az Egyesített Szociális Intézmény Rádió úti gondozási központjának szakdolgozója november 29-én, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara  Országos Szervezete díjátadóján veszi át a MESZK Fejér Megyei Területi Szervezetének elismerő oklevelét.  Bokorné Sike Erika, a MESZK megyei elnöke elmondta, megyénként évente egy-egy kamarai tag kaphatja a kilenc éve alapított szakmai elismerést.


A kapcsolódó fotók és a méltatás teljes szövege letölthető a Galériából.


 

 

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Molnár Artúr

 

 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.