Cél a legjobb négy közé jutás

2019.11.20. 21:27
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. november 20. (szerda)
Szurkolói ankétot tartott az Alba Fehérvár
 
 
 
 
Szeptemberi ígéretéhez híven ankétra invitálta szerdán koraestére szurkolóit az Alba Fehérvár. A konstruktív találkozón a klub vezetői értékelték a csapat eddigi szezonbeli teljesítményét, szó esett a következő öt mérkőzés elvárásairól, de beszéltek a saját nevelésű fiatal játékosok szerepéről, a magyar kosárlabda irányairól, a csapatkapitány, Markovics Luka állapotáról és az új csarnok építéséről is. A szurkolókat Balássi Imre elnök, Simon Balázs ügyvezető és dr. Cser-Palkovics András polgármester tájékoztatta.
 
 
Szeptember végén a szezonnyitó, Szolnoki Olajbányász elleni bajnoki mérkőzést megelőzően tartott konstruktív, késő estébe nyúló szurkolói ankétot az Alba Fehérvár. A találkozó zárásakor több szimpatizáns jelezte a klub felé, szeretnék, ha még ősszel ismét sor kerülne hasonló eseményre, melynek a klub természetesen eleget is tett: ma az újabb összejövetelen a Gáz utcai sportcsarnok VIP-termében Balássi Imre klubelnök, Simon Balázs ügyvezető és dr. Cser-Palkovics András polgármester beszélgettek a szurkolókkal.
 
Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke az ankét elején megfogalmazta, hogy az elmúlt időszak után a minimális elvárás a csapat felé, és egyben a célkitűzés is, hogy az idei szezonban az Alba a legjobb négy közé jusson. Mint mondta, a Szolnok és a Paks elleni meccs után méltán bizakodhatnak abban, hogy a csapat csodákra képes, és a négy-négyes állás ellenére több elvesztett meccsben benne volt az egyenlítési esély is. „Tisztában vagyunk azzal, hogy vannak hibák, voltak fájó vereségek. A következő időszak feladata, hogy ezeket kijavítsuk, racionális döntéseket hozzunk. El kell, hogy mondjam, hogy rendkívül jó a csapatkémia, régóta nem tapasztalt jó hangulat uralkodik az öltözőben, azonban ha az az ára a négy közé jutásnak, hogy játékost vagy edzőt cseréljünk, meg fogjuk tenni a megfelelő lépéseket!” – emelte ki az elnök.
 
Bármilyen jó is egy taktika, nem ér semmit, ha nincs jó játékosállomány: akkor vissza kell menni az alapokhoz, azt gondolom, ezzel nálunk nincs probléma. A csapat bármilyen helyzetből fel tudott állni, és közel tud kerülni az ellenfelekhez az elvesztett mérkőzéseken is, sőt megvolt a fordítás esélye is.” – kezdte gondolatait Simon Balázs. Az ügyvezető tájékoztatta a szurkolókat, hogy egyelőre nincs tervben sem hatodik légiós igazolása, sem edzőcsere, hiszen megvan a bizalom mind a csapat, mind a vezetőedző, Jesus Ramirez felé. Elmondta: az a cél, hogy megnyerjék a most szombati, Debrecen elleni mecset. Ezután egyhetes pihenő következik, aztán - bár az Alba a következőkben a sereghajtókat fogadja majd - nehéz mérkőzések várnak még a fiúkra decemberben. „Látni kell, hogy nem vagyunk atletikus csapat, nem fogunk blokkolni, letámadni hirtelen, éppen ezért okosan és higgadtan, fegyelmezetten és koncentráltan kell játszani.” – mondta az egykori csapatkapitány.
 
Dr. Cser-Palkovics András polgármester saját bevallása szerint is csak mint lelkes szurkoló vett részt az eseményen. A polgármester újra hangsúlyozta, hogy a kosárlabdát továbbra is a város kulcsfontosságú élsportágának tartja. „Az elmúlt peches szezon után is ez az a klub, amely az elmúlt 2 évben nem kért kiegészítő támogatást a várostól, és mégis nemzetközi kupában szerepelt eredményesen, ez nem a mostani vezetés előtt nem így volt.” – emelte ki a városvezető, aki a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi tagjaként a magyar kosárlabda jelenéről és jövőjéről is szólt, valamint az Albacompos időket felidézve indított felhívást a székesfehérvári cégek felé: támogassák a város sportéletét.
 
Az ankét végén szó esett az engedélyes tervekkel és hatósági engedélyekkel rendelkező új csarnok építéséről, amelyet a tervek szerint 2021-ben adnak majd át. Valamint a szakvezetők elmondták, hogy Markovics Luka korábbi sérülése után a héten újra a csapattal edz már, és várhatóan a Debrecen elleni hazai mérkőzésen parkettre is lép.
 
 
 
 
 
 
 
A szurkolói ankét képei letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Simon Erika
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.