Búcsú az Almássy-telepen

2019.11.22. 13:13
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. november 22. (péntek)
Ünnepi műsorral és vendégvárással kezdődtek a Krisztus Király Napok. Galéria
 
 
 
 
Elkezdődött a Krisztus Király Napok: a vasárnapig tartó rendezvényre a Zsolt utcai Krisztus Király templomban és az Almássy-telepi Közösségi Házban várják a híveket és az érdeklődőket.  A péntek délelőtti nyitóprogramok között szerepelt vendégváró agapé, kézműves foglalkozás, mézeskalácssütés és beszélgetés, valamint ünnepi műsort adtak a Hétvezér Általános Iskola első osztályosai.Krisztus Király ünnepe az Almássy-telep városrész búcsúja. Ilyenkor a lakók egy kicsit még jobban odafigyelnek egymásra, különösen azokra az idősebbekre, akik egyedül vannak. Annak a fontosságát fejezik ki, hogy az emberek szeretettel forduljanak egymás felé, és együtt éljék át az ünnepre készülődés örömét.

A Hétvezér Általános Iskola első osztályosai meglepetésműsorral kedveskedtek az Egyesített Szociális Intézmény nappali otthonából meghívott vendégeknek. „A hitből fakad a csoda, nem a csoda teremti a hitet. Ezért össze kell fognunk, mint például a Lehel utcai kereszt és környékének rendbetételével, közös programokkal, szentmisén részvétellel.” – emelte ki Deák Lajosné, a városrész önkormányzati képviselője, aki hozzátette: „Nagyon fontosnak tartom, hogy erősítsük ezt a közösséget, hagyományainkat, keresztény értékrendünket megtartva, az értékeket átadva.”

A Krisztus Király Napokon vendégül látják az idősebb, szépkorú testvéreket, fiatalokat, felnőtteket és a gyerekeket. „Krisztus mindenki királya, mi ezt az üzenetet szeretnénk képviselni, a gyakorlatban megvalósítani és továbbadni. Mézeskalács és teaillat, a Hétvezér iskola elsőseinek műsora, együtt a legkisebb és a legidősebb generáció – sajátos elegye ez a búcsúünnepnek és a beköszöntő adventre való készülődésnek.” - hangsúlyozta Zemlényi Katica, aki karnagy, kántor, hitoktató és egyházközségi karitászvezető is az Almássy-telepi Krisztus Király plébánián.


A Krisztus Király Napok 2019 további programjai:

November 23. szombat
9 órakor szentségkitétel, szentségimádási óra, egész napos szentségimádás
9-11 óráig kézműves foglalkozás a gyermekeknek
17.15 órakor gyertyás körmenet a kereszthez (Budai – Kisteleki - Lehel u. sarok)
18 órakor hálaadó szentmise az alapító és gyarapító plébánosokért
19 órakor Közéleti és Kulturális Szalon keretén belül Halmay Tivadar festménykiállításának megnyitója – utána forralt borral és teával kínálnak mindenkit

November 24. vasárnap
9 órakor ünnepi szentmise és a Krisztus Király-díj átadása, majd vendégváró fogadás és kötetlen beszélgetés

A programsorozaton belül énekel a Vox Mirabilis Kamarakórus is.


A pénteki rendezvényen készült fotók letölthetőek a Galériából!


Szöveg és fotó: Lugosi Balázs

 

 

 

 

 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.