VI. Vízivárosi Advent

2019.11.25. 12:57
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. november 25. (hétfő)
Három testvérkörzet, négy testvérváros - Nagy család, nagy öröm. Galéria
 
 
 
 
 
Az egykori történelmi Vízivárost alkotó területek, a 3., 4., és 11. számú választókörzetek idén is összefogtak, így immár hatodik alkalommal rendezik meg a Vízivárosi Adventet. Szombaton délutánonként várják a városrészekben élőket advent időszakában a Vízivárosi Általános Iskola aulájában. A részletekről a választókörzetek képviselői, dr. Horváth Miklósné, Molnár Tamás és Deák Lajosné számoltak be sajtótájékoztató keretében.


Ünnepi sütemények, meleg tea, ünnepváró kézműves foglalkozások, óvodások és iskolások karácsonyi műsora várja advent három hétvégéjén át a VI. Vízivárosi Adventre érkezőket. November 30-án, december 7-én és december 14-én 15 órától kezdődnek a programok a Vízivárosi Iskola aulájában a Vízivárosi LISZI és az ART Kulturális Egyesület szervezésében.

Dr. Horváth Miklósné, Víziváros önkormányzati képviselője a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, évről évre egyre többen vesznek részt a városrészi programon. Az ünnepvárás a családok mellett a nagyobb közösség számára is öröm. Az együtt töltött idő, a beszélgetések, a fiatalabb és idősebb generáció közös programjai adják a lelkét ezeknek a szombat délutánoknak. A városrészekben működő civil szervezetek, óvodás és iskolás csoportok műsora mellett karácsonyi dallamok csendülnek fel, de lesz nyugdíjasoknak szóló koncert is. Idén is megismerhetik Székesfehérvár négy testvérvárosának ünnepváró szokásait, és megkóstolhatják hagyományos süteményeit.

Deák Lajosné, a 11. számú választókörzet képviselője elmondta, hogy advent első hétvégéje a családokról és a gyerekekről szól elsősorban. November 30-án a közösségekre építve meghitt, családias hangulatú délutánt szerveznek. „Kézműves foglalkozásokkal készülünk az első hétvégére. Fontos, hogy együtt legyünk, és nagyon várunk mindenkit a programokra.”

A Németh László Általános Iskola és a Napsugár Óvoda is nagyon készül már advent második hétvégéjére, mondta Molnár Tamás, a 4. számú választókerület önkormányzati képviselője, aki arra bíztatott mindenkit, hogy vegyen részt a Vízivárosi Advent programjain.

Advent utolsó szombatja – hasonlóan a tavalyi esztendőhöz – nagyon közel van Szentestéhez, az óvodákban, iskolákban mindenütt szünet van már. A szülők is készülődnek a karácsonyra, így a december 14-i szombaton a 3-as és a 4-es választókörzetben található intézmények együtt ünnepelnek, mondta Horváth Miklósné önkormányzati képviselő.

Németh Gábor, aki évről évre műsorvezetője a rendezvénynek, kiemelte, hogy kézműves programokkal és ajándékokkal készülnek a gyerekeknek, így érdemes a családoknak akár hosszabb időt is eltölteni a programokon.

A Vízivárosi Advent részletes programja letölthető a Galériából.

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.