Vasárnap délelőtt a Szent Kristóf Házért és a támogató Fehérvár Travel Alapítványért futhatunk

2019.11.25. 15:34
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. november 25. (hétfő)
A Jótékonyság Estélyt január 11-én rendezik meg. Galéria
 
 
 
A város karitatív hagyományainak két kiemelt rendezvénye az Adventi Jótékonysági Futás és a Székesfehérvári Jótékonysági Estély. Már advent első vasárnapjának délelőttjén a Szent Kristóf Házért, valamint a közösséget támogató Fehérvár Travel Alapítvány céljaiért futhatunk, a város karácsonyi fényeit pedig az elsőkként befutó lány és fiú segítik felkapcsolni a polgármesternek. A nagyszabású estélyt 2020. január 11-én rendezik meg, Miklósa Erika operaénekes és Balázs János zongoraművész fellépésével. 


Székesfehérvár hagyományos karitatív rendezvénye az Adventi Jótékonysági Futás és a Székesfehérvári Jótékonysági Estély. A sportrendezvény december 1-jén, vasárnap délelőtt lesz a Várkörúton, az estélyt pedig 2020. január 11-én, szombaton rendezik meg a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében.

Dr. Cser-Palkovics András
polgármester kiemelte: „A két rendezvény gyönyörű hagyománya a város kulturális, közösségi és sportéletének. Időről időre mindig bővült egy kicsit, így alakult ki a mai formája: a Jótékonysági Estély az adott esztendő első vagy második szombatján kerül megrendezésre, az adventet pedig mindig úgy indítjuk, hogy a Jótékonysági Futással ugyanazt a kedvezményezetti kört lehet támogatni.” A kedvezményezettekről elmondta, hogy jó döntés született: tevékenységükkel, az ott folyó szakmai munkával és emberségükkel egyaránt megszolgálták a támogatást; szép hagyományokkal bír a Szent Kristóf Ház, a Fehérvár Travel Alapítvány pedig Ribi Péter alapítónak köszönhetően a közösséget támogatja a kezdetektől, valamint létrehoztak egy napközit is autista fiatal felnőttek számára. A polgármester a város „mecénásainak” a példaértékű, további támogatókat és támogatásokat ösztönző szerepét hangsúlyozta.

A Jótékonysági Estély háziasszonya Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes lesz, akit a színvonalas rendezvényen Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész kíséretében hallhatnak énekelni a vendégek. Miklósa Erika a karitatív rendezvények kezdeményezőjeként köszönet mondott a városnak, hogy a kezdetektől volt erre fogadótér és bizalom: pozitív körforgása a társadalomnak a támogatói kör fönntartása és bővítése, fogalmazta meg. A jótékonyság mellett a futás az egészségtudatos életre és egészséges gondolkodásra is nevel, mondta; az estély pedig nagy öröm számára azért is, hogy énekelhet a közönségnek. A jótékonysági borárverés idei borászának a személyét valószínűleg a vasárnapi futáson fogja elárulni.

Az V. Adventi Jótékonysági Futáson már 9.45 órától lehet regisztrálni a helyszínen. Az egykörös gyerekfutam 11 órakor, az ötkörös felnőtt futam 11.20 órakor rajtol. A nevezési díj a 14 év alattiaknál minimum 100, míg a 14 év felettieknél 500 forint. A résztvevők adományokkal is támogathatják a gyűjtést. Ezúttal is a helyszínen lehet befizetni az adományokat, melyek egy urnába kerülnek. Pénz-visszaadásra, illetve váltásra a helyszínen nincs lehetőség, így fontos, hogy mindenki az általa felajánlott összeggel érkezzen. Hirt Károly, az ARAK elnöke elmondta, hogy a sportklub életének szerves részét képezi a rendezvény, amelyen nagy örömmel vesznek részt: a támogatás egyrészt az emberi hozzáadott érték, ezenkívül a célokhoz az ARAK anyagilag is hozzájárul.

Lengyel Zsófia
paratriatlonista lesz idén a futás egyik speakere, illetve ő konferálja majd a januári estélyt is. Azt mondta, megtiszteltetés, hogy mint fogyatékossággal élő lehet műsorvezetője két olyan rendezvénynek, amelyek a fogyatékossággal élők ügyét szolgálják. Megígérte, hogy futni is fog, de ami biztos: mint esélyegyenlőségi referensnek a SZÉP program feladatai mellett szívügye mindkét program.

Magyar László
, a Szent Kristóf Ház intézményvezetője a „különleges képességgel rendelkező fiatalok” nevében mondott köszönetet azért a biztonságért, amit a mindennapok támogatása jelent. A rendkívüli ajándék talán egy speciális szállítóautó beszerzését is lehetővé teszi számukra. A Fehérvár Travel Alapítványt Igari Antal kuratóriumi elnök képviselte: lemondani a feleslegről, amikor másoknak a szükséges hiányzik, nem jótett, hanem kötelesség – idézte az alapító Ribi Pétert. Az alapítvány által támogatott Szent Kristóf Házban kezd szűkössé válni a hely, így szükség van a befogadóhely bővítésére, és az autista klub is felfutóban van: ez is az előttük álló időszak megoldandó feladatai közé tartozik.

A Jótékonysági Estélyre jegyeket vásárolni a főszervező Önkormányzatnál (Városház tér 1., Tel: 22/537-154), valamint a Tourinform Irodában (Oskola u. 2-4., Tel: 22/537-261) lehet.

A sajtótájékozttaón készült fotók letölthetőek a Galériából!






                                  

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika
 
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.