Siker, élmény, tapasztalat!

2019.11.27. 10:57
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. november 27. (szerda) 
Hunyadisok számoltak be külföldi tanulmányútjukról a Városházán.    Galéria  
 
 
 
 
 
 
Sikerekben, tapasztalatokban és élményekben gazdag angliai tanulmányúton vettek részt a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Szakgimnáziumának diákjai. A 24 fiatal az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+ program keretében, az iskolájuk nyertes pályázatának köszönhetően tölthetett három hetet Brightonban, illetve Londonban. A diákok beszámolót tartottak szakmai és személyes élményeikről a Városházán, ahol dr. Kovács Zsoltné tanácsnok köszöntötte őket az Önkormányzat nevében.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Szakgimnáziuma hetedik alkalommal pályázott és nyert az európai oktatás, képzés, ifjúságpolitika és sport támogatására irányuló uniós Erasmus+ program keretében. A gazdasági-informatikai, az irodai titkár, illetve a vállalkozási és bérügyintéző szakképzésben résztvevő 24 hunyadis fiatal szeptember 8-án indult háromhetes angliai tanulmányútra, 12-en Brightonban, 12-en Londonban teljesítették a szakmai gyakorlatot négy fős tanári kísérettel. Különféle vállalkozásoknál dolgoztak, a céges kiválasztás már az utazás előtt megtörtént a nyelvtudásuk és a kompetenciáik alapján.

Gyenei Magdolna, a Hunyadi igazgatója elmondta, minden eddiginél sikeresebb volt a mostani Erasmus program, a fiatalok többek között adminisztrációs és könyvelési feladatokat végeztek, weblapokat és táblázatokat szerkesztettek, adatokat szűrtek és rendszereztek, illetve különféle információs rendszereket kezeltek. Nagyon pozitív visszajelzéseket, referenciákat kaptak a munkaerőpiac szereplőitől, és sok dicséretben részesültek.

A korábbi alkalmakhoz hasonlóan a fiatalok a Városházán tartottak élménybeszámolót, melyen motivációs céllal részt vettek az alsóbb évfolyamos hunyadis diáktársaik is. Elmondták, hogy családoknál szállásolták el őket, belekóstoltak az angliai hétköznapokba, így a munkahelyükön kívül is bőven adódott lehetőség a nyelvtudásuk elmélyítésére, gyakorlására. Sok tapasztalatot szereztek a munka világából, beleértve az általános viselkedéskultúrát és a konkrét feladatvégzést is.  A fiatalok többnyire párban voltak, és átlagosan napi hat órát dolgoztak. A szabadidejüket közös kirándulásokkal töltötték, jártak többek között a Wight-szigeten és Portsmouthban is.

Székesfehérvár Önkormányzata nevében dr. Kovács Zsoltné, a generációk közötti együttműködéssel kapcsolatos feladatok tanácsnoka gratulált a diákoknak. Elmondta: „Különösen fontosnak tartom, hogy a kinti munkavégzésetek során sok olyan feladatot kaptatok, melyek azt mutatták, hogy megbíztak bennetek, és Ti ezzel a bizalommal élni tudtatok…Bízunk abban és egyben kívánjuk is, hogy az angliai tapasztalatotokat itthon is hasznosítani tudjátok, és reméljük, hogy az ott szerzett ismeretségek és barátságok végigkísérik pályafutásotokat. Jó hírét vittétek a Hunyadinak, a városnak és az országnak is, ezt külön köszönjük Nektek!”

Gyenei Magdolna igazgató úgy fogalmazott, ez az alkalom az egyik legnagyobb ünnep a tanév során. Köszönetét fejezte ki Székesfehérvár városának, hogy minden tanulmányút alkalmával méltó módon elbúcsúztatja a diákokat, szeretettel várja őket vissza, és elismerését fejezi ki számukra. Az igazgató köszönetet mondott minden kollégájának és diáknak, akik segítettek sikerre vinni a hetedik Erasmus+ pályázatot. Bízva a további sikerekben, a Hunyadi szakgimnázium a jövőben is részt kíván venni a tanulmányi pályázaton, és egyre több szakmát szeretne bevonni a külföldi utakba a képzési profiljának megfelelően.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából. 

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Varju Zoltán Mihály
 

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.