Diákok zöld köpenyben

2019.11.27. 15:54
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. november 27. (szerda)
Pályaválasztás előtt állóknak nyitotta ki kapuit a kórház. Galéria
 
 
 
Az egészségügy iránt érdeklődő, pályaválasztás előtt álló fiatalok előtt idén már másodszor nyitotta ki kapuit a kórház. A résztvevők bepillantást nyerhettek a „tiltott zónákba”: megmutatták nekik például a haemodinamikai részleget, a műtőt és a patológiai-szövettani labort. 


Kétszáz, az egészségügy iránt érdeklődő fiatal vett részt ma a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház nyílt napján. Pályaválasztás előtt álló általános és középiskolás diákok személyes látogatással szerezhettek tapasztalatokat még a döntéshozás előtt.

A Romhányi Auditóriumban Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, és az egészségügy kiemelt szerepével kapcsolatban azt mondta: fontos, hogy minél többen válasszák továbbtanulási területként. A városban a Bugát Pál Szakgimnázium kínál erre lehetőséget kilencedik osztálytól, a felsőoktatásban tanulókat pedig visszavárja Székesfehérvár, fejezte ki.  

Reiber István
orvosigazgató azt mondta a fiataloknak, hogy nemcsak a kórházat akarják megmutatni a nyílt napon, hanem céljuk bepillantást adni a terület csodálatos, a szakmánál jóval több, sokszor a művészetekhez hasonlítható hivatásaiba is. A technikai és az infrastrukturális feltételek az emberek nélkül nem működnek most sem, és a következő évezredekben sem fognak, fogalmazta meg.

Az egészségügyi pályák népszerűsítésével kapcsolatban Bokorné Sike Erika, a MESZK Fejér megyei területi elnöke azt emelte ki, hogy a pályaválasztás előtt álló fiataloknak meg kell ismerniük, milyen sokféle szakterületet kínál az egészségügy – és a nyílt nap tapasztalata lényeges ebben a folyamatban. Az auditóriumban Szabó-Bakos Zoltánné ápolási igazgató mutatta be a fiataloknak az intézményt, majd elindultak a csoportok.

A diákok a kórház főnővéreinek kíséretében testközelből figyelhették meg az orvosi eszközöket, gépeket, és bekukkanthattak a „tiltott zónákba”, hogyan folyik ott a munka: többek között a műtőben, a haemodinamikai részlegben, a patológiai-szövettani laborban vagy a radiológián.


A helyszínen készült fotók letölthetőek a Galériából!
                                      
Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.