„Döntésünk a jövőnk!”

2019.11.28. 15:17
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. november 28. (csütörtök)
Döntőjéhez érkezett a prevenciós vetélkedő. Galéria
 
 
 
 
 

Hetedik alkalommal szervezett „Döntésünk a jövőnk!” címmel prevenciós versenysorozatot a Fejér Megyei Kormányhivatal és Székesfehérvár Önkormányzata a megye középiskolásai részére. A háromfordulós verseny csütörtöki döntőjében 20 csapat mérte össze tudását. A Petőfi Kultúrtanszéken rendezett eseményre 6 város 9 iskolájából érkeztek a diákok.


Hetedik alkalommal hívták vetélkedőre Fejér megye középiskolásait a felelős szexuális magatartás témakörében. Az első két fordulót követően a továbbjutó csapatok ma a Petőfi Kultúrtanszéken mérték össze tudásukat a megyei döntőben, ahol a diákok rövidfilm, színpadi jelenet, illetve élőszavas előadás formájában jelenítették meg gondolataikat.

A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya Székesfehérvár Önkormányzatával közösen hirdetette meg a Döntésünk a jövőnk! című versenyt Fejér megye középiskolás diákjai számára. A cél évek óta változatlan: játékos, szórakoztató formában felhívni a figyelmet a felelős szexuális magatartás jelentőségére. Az előző évekhez hasonlóan az idei versenysorozat is háromfordulós volt, a csütörtöki döntőbe 6 város 9 középiskolájából 20 csapat jutott be.

A szervezők szerint minden esztendőben újabb és újabb nemzedékeknek kell beszélni erről a kérdéskörről, mert a tapasztalatok azt mutatják, erre nagy igényük van a fiataloknak. A Digitális bökés vagy személyes érintés? témájú, háromfordulós verseny első része az online elméleti tudásról szólt, majd a csapatoknak plakáton kellett megjeleníteni gondolataikat. A végső fordulóban egy kreatív versenyművet kellett készíteniük a felelős szexuális magatartás témában. A diákok verset írtak, videót készítettek, rövid színpadi jelenetet mutattak be. Ezeket a produkciókat a három fős zsűri értékeli.

A döntőn készült fotók letölthetőek a Galériából.

fotó: Simon Erika

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.