65 vers a 65 éves iskolában

2019.11.29. 14:09
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. november 29. (péntek) 
Szavalóversennyel folytatódott a Vörösmarty-jubileum.     Galéria  
 
 
 
 
 
 
Különleges szépirodalmi kezdeményezéssel folytatta jubileumi programsorozatát a 65 éves fennállását ünneplő Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola. A hagyományos Vörösmarty szavalóverseny alkalmából 65 költemény hangzott el a névadó költőtől az intézményben. A versmondásban Mészáros Attila alpolgármester is részt vett a Honszeretet című költeménnyel.

A Vörösmarty szavalóverseny idén éppen 30 éves múltra tekint vissza, ez idő alatt közel ezer diák vett részt a kezdeményezésben. A 65-dik iskolai születésnap alkalmából rendezett vetélkedőhöz 28 fiatal csatlakozott Fejér és Veszprém megyéből. Azonban nem csak őket vonták be a szavalásba, versenyen kívül mondtak verset az osztályokban, és verseltek az intézmény munkatársai is. A szavalók sorát dr. Matuz János, a Fehérvári Programszervező Kft. művészeti intendánsa, a zsűri elnöke kezdte reggel 9 órakor.

A kezdeményezés az iskola tornatermében közös ünnepséggel zárult, ahol Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte az iskolát: „Egy jubileum sok mindenre alkalmat ad. Ünnepeljük a múltat, a jelent, és közösen gondolkodhatunk a jövőn. Ez az intézmény mind a hármat megteszi, hiszen a jelenben is folyamatosan fejlődik, Igazgató Asszony pedig gyakran keres meg minket olyan innovatív javaslatokkal, melyek abszolút a jövőt jelzik.” – fogalmazott az alpolgármester, majd 64-dik szavalóként elmondta a Honszeretet című költeményt. A kezdeményezés záró költeménye méltó módon a Szózat volt, melyet a vörösmartys diákok közösen szavaltak el a Sinkovits Imre színművésszel készített felvételre.

A szavalóversenyen három kategóriában értékelték a fiatalokat. A szakgimnáziumok kategóriájában Jójárt Richárd és Kántor Kitti közösen végzett az első helyen, a második Csomor Gergely, a harmadik Pataki Benedek lett. A szakközépiskolások között Temesvári Donát nyert, míg a második helyen Birtalan Dániel, a harmadik helyen Henyei Lilla végzett. A gimnáziumi kategóriában csak két harmadik helyezetett hirdettek, ők Szücs Bátor Máté és Császár Dóra lettek.

A Vörösmarty iskola folytatja jubileumi programjait. December közepén székekből nyílik kiállítás az intézményben. A legkülönfélébb, régi és új ülő alkalmatosságokat, köztük egyedi darabokat tekinthetnek meg az érdeklődők.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

–  Vége

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Simon Erika

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.