"Minden ember jónak született”

2019.11.30. 17:04
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. november 30. (szombat)
Ma volt az első adventi találkozó Vízivárosban.
Galéria
 
 
 
 
Családias hangulatban kezdődtek el a Vízivárosi Advent programjai. Az első hétvégén Dr. Horváth Miklósné és Deák Lajosné önkormányzati képviselők, valamint Tornyai Gábor plébános a minden emberben ott lakozó jóságról, a fény- és csodavárásról, az igazi tartalmak meghallásához nélkülözhetetlen csendről osztották meg gondolataikat. Akedves műsorok mellett sütemények, meleg tea és kézműveskedés tették meghitté a karácsonyváró rendezvényt. 


Az egykori történelmi Vízivárost alkotó választókörzetek összefogásában rendezik meg évről évre a Vízivárosi Advent programsorozatot: a ’3 testvérkörzet, 4 testvérváros – Nagy család, nagy öröm’ szlogennel – a résztvevők ünnepváró szokásaival és hagyományos süteményeivel.

A városrész adventi heteit dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő, a Vízivárosi Advent háziasszonya a következő gondolatokkal nyitotta meg: az advent kétezer éves történetében nem változott, hogy az emberek várják a csodát, a fényt. „Minden ember jónak született, és ez a négy hét különösen alkalmas rá, hogy megkeressük magunkban a jót. Ha meg is tudjuk ezt tartani az új évben, nagy szerencsénk van, és Isten áldását kapjuk általa.”

„A hit szüli a csodát, és nem a csoda a hitet.” – Deák Lajosné önkormányzati képviselő köszöntőjében a hála és a köszönet szavait tolmácsolta minden résztvevőnek. Tornyai Gábor plébános azt fogalmazta meg, hogy milyen fontos csendben is lenni a beszélgetésekkor – hogy igazán meg tudjuk hallani, amit a velünk szemben álló mondani akar nekünk: „Találjuk meg a csendnek a helyét a hétköznapi találkozásainkban!”

Advent első gyertyájának meggyújtását követően a Hétpettyes óvodások léptek színpadra: jókívánságaikkal és verseikkel felöltöztették a karácsonyfát, és megidézték a karácsonyi időszak fontos szimbólumait is. A szeretet nyelvén című műsorral a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon lakói kedveskedtek a közönségnek. Felléptek még a Nefelejcs úti ovisok és a Hétvezér, valamint a Széna téri Iskola kisdiákjai.


A rendezvényen készült fotók letölthetőek a Galériából!

                              

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika
 
 


 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.