A Diáktanács tartott karácsonyváró napot a Hiemer-házban

2019.11.30. 14:40
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. november 30. (szombat)
A Kalamajka akadályversenyre húsz fiatal érkezett. Galéria
 
 
 
Adventi koszorúk készültek ma a Hiemer-házban a Székesfehérvári Diáktanács hagyományos Adventi Napján. A családias hangulatú délelőttöt mozgalmas délután követte: a Karácsonyi Kalamajka belvárosi akadályversenye a város karácsonyfája mellől startolt a résztvevő fiatalokkal. 

A Hiemer-házban készülődős karácsonyi hangulatot teremtett a Székesfehérvári Diáktanács Adventi napi rendezvénye.

Mikulássapkás fiatalok várták a családokat, a gyerekeket szakképzett virágkötőkkel és az Arany János Iskola virágkötő tanulóival: a kézműves foglalkozáson adventi koszorúkat, asztaldíszeket készíthettek. A sokszínű kompozíciók mellett voltak, akik a zöld-barna vagy a fehér-ezüst színvilágot használták a díszítéshez, a csodás kis tobozok vagy a fából és természetes anyagokból készült elemek mellett. A délelőtti programról nem hiányzott a süti és a meleg tea sem.

Délután a felső tagozatosok és a középiskolások Karácsonyi Kalamajkára indultak: az akadályverseny a bálteremből indult, több mint húsz fiatallal. Mészáros Attila alpolgármester köszönetet mondott a résztvevő öt csapatnak és a szervezőknek, nélkülük nem lehetne sikeres az egész napos rendezvény. A Kalamajka helyszíneinek köszönhetően a fiatalok valóban újra felfedezhetik a Belvárost, mondta, és jó szórakozást kívánt a versenyhez.

Rövid karácsonyi történet volt a belépő, majd a közösségépítő verseny állomásai voltak a  Vörösmarty Könyvtár, az Árpikép Galéria,  a Basa utcai Pitebolt és az Új Nemzedék Közösségi Tér is, a zsűriben pedig Sohonyai Edit írónő működött közre.


Az akadályverseny képei a késő délutáni órákban lesznek fent, a délelőtti program fotói elérhetőek a Galériából!


Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika

 

 

 

 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.