Több százan futottak a Várkörúton

2019.12.01. 13:14
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. december 1. (vasárnap)
Ma rendezték az Adventi Jótékonysági Futást. Galéria 
 
 
 
 
Advent első vasárnapján rendezték Székesfehérváron az V. Adventi Jótékonysági Futást, amely évek óta az ünnepi eseménysorozat része a városban. Gyerekek és felnőttek egy vagy öt kilométert futva egyúttal a jótékony célhoz is hozzájárultak.Ismét futók lepték el Székesfehérvár belvárosát: a Várkörúton rendezett V. Adventi Jótékonysági Futáson több százan álltak rajthoz a rövidebb és hosszabb távon. Szép hagyománnyá vált mára a kezdeményezés, amelynek keretében a futók jótékonykodnak is, hiszen a nevezési díjjal (amely gyerekeknél minimum 100, felnőtteknél 500 forint volt) és egyéb adományokkal is támogathatták a gyűjtést. Ennek címzettje minden évben valamely, a közösségért tevékenykedő szervezet. Idén a Szent Kristóf Ház és a Fehérvár Travel Alapítvány volt a kedvezményezett. A futók persze a mozgás, a közös élmény öröméért is vállalták advent első vasárnapján a távok teljesítését, hiszen Fehérváron rendkívül népszerű a szabadidős futás.

Ezúttal is az ilyenkor megszokott kört, illetve köröket kellett lefutni. A Várkörúton és Rákóczi úton az elsőként induló gyerekfutam részvevői egy kört teljesítettek, utána pedig következett az ötkörös, 5 kilométeres futás. Az Adventi Jótékonysági Futás és a januári Székesfehérvári Jótékonysági Estély elképzelhetetlen Miklósa Erika operaénekes nélkül, aki idén is kiemelte, a futás az egészségtudatos életre és egészséges gondolkodásra is nevel. Cser-Palkovics András polgármester örömét fejezte ki, hogy a futással sikerült olyan hagyományt teremteni, amely már elválaszthatatlan az adventi ünnepi eseménysorozattól Székesfehérváron. Ennek jegyében a futáson elsőként célba érkező fiú és lány este a polgármesterrel együtt kapcsolja fel a belváros ünnepi díszkivilágítását.

Fontos és szimbolikus, hogy a futáson és majd az estélyen is Lengyel Zsófia paratriatlonista, esélyegyenlőségi referens működik közre műsorvezetőként, hisz mindkét esemény a fogyatékossággal élők ügyét is szolgálja. Az ARAK, az ország legjelentősebb atlétikai utánpótlás műhelye hagyományosan szervezőként és rendezőként segíti a jótékonysági futást, ezúttal is tapasztalt szakemberek gondoskodtak róla, hogy minden gördülékenyen menjen. A futók között a fehérvári sportegyesületek korosztályos és felnőtt versenyzői közül is többeket megtalálhattunk, ahogy baráti és munkahelyi közösségek tagjai is sokan együtt futották le a hosszabb, öt kilométeres távot.

Az idei Adventi Jótékonysági Futáson a gyerekek között az Alba triatlonos Szekfű Viktor nyert a fiúk között, a lányoknál pedig csapattársa, Lédeczi Lotti győzött, így ők ketten segédkeznek majd Székesfehérvár Adventi fényeinek felkapcsolásakor. A hosszabb távon a szintén triatlonos, Dévay Márk volt a leggyorsabb, aki majd másodmagával vehet részt a januári, Székesfehérvári Jótékonysági Estélyen.Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából!

                                            

Szöveg: Somos Zoltán, Kaiser Tamás
Fotó: Simon Erika

 

 

 


 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.