Pályaorientációs nap a Tóvárosi Általános Iskola diákjainak

2019.12.02. 10:42
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. december 2. (hétfő)
 
 
 
Az Oktatásért Felelős Államtitkárság döntése értelmében a 2017/2018-as tanévtől kezdődően valamennyi közoktatási intézmény plusz egy tanítás nélküli munkanapot kapott, amelyet a fiatalok pályaorientálására fordíthatnak. A Tóvárosi Általános Iskolában ezt hétfőn tartották, amelyen a diákok a székesfehérvári továbbtanulási lehetőségekről kaptak részletes tájékoztatást.


A pályaorientációs nap Mészáros Attila alpolgármester előadásával kezdődött, aki Székesfehérvár középiskolai és felsőoktatási térképéről adott összefoglaló áttekintést a Tóvárosi Általános Iskola nyolcadik osztályos diákjai számára, majd a középiskolák meghívott képviselői részletesen ismertették saját oktatási profiljukat.

„Székesfehérvár számára nagyon fontos, hogy a fiatalok helyben tanuljanak tovább, itt képzeljék el a jövőjüket. Ez Fehérváron mára már bölcsődétől az egyetemi diplomáig biztosítható, csakúgy, mint az, hogy a megszerzett tudás birtokában el is lehet helyezkedni. Középiskoláinkra és felsőoktatási intézményeinkre egyaránt büszkék lehetünk, gimnáziumok és szakképzés tekintetében is jól teljesítő iskolák vannak, sok az ösztöndíj-lehetőség is, akár állami, akár városi finanszírozásban.” – hangsúlyozta előadásában Mészáros Attila, aki külön felhívta a figyelmet a műszaki pályák, az ipar átalakulásával és a robotizációval kapcsolatos tudás fontosságára.

„Arra is buzdítottam a fiatalokat, hogy keressék ezeket a lehetőségeket, vegyék komolyan a pályaorientációs napot, hogy később megalapozott döntést hozhassanak.” – tette hozzá Székesfehérvár alpolgármestere.

„Nagyon jó lehetőség számunkra a pályaorientációs nap, amelyre meghívtuk a székesfehérvári középiskolák képviselőit, akik előadásokat tartanak hetedik és nyolcadik osztályosaink számára, de a többi évfolyam is különféle programokon vesz részt, így például a hetedik osztályosok több csoportban gyárlátogatásra mentek, többek között a Hydronál, a Garzon Bútorgyárban, a Harmann és a Brunswick cégeknél, valamint a Polgármesteri Hivatalban is. Szintén hetedikesek egy csoportja Győrbe utazott, ahol az Audinál tettek látogatást.” – emelte ki Schnee Zoltánné, a Tóvárosi Általános Iskola igazgatója.

Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából.

Szöveg és fotó: Lugosi Balázs
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.