Palotavárosban is felgyúlt az ünnep fénye

2019.12.02. 18:06
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. december 2. (hétfő)
Harmadszor állítottak karácsonyfát a Vasvári Iskola előtt
 
 
 

 
Harmadszor állítottak közös karácsonyfát Palotavárosban a Vasvári Pál Általános Iskola, a Fehérvári Polgárok Egyesülete és a Fehérvári Tűzoltó Egyesület közös kezdeményezésére, az iskola előtti téren. A diákok ünnepi műsorral, a felnőttek forró teával készültek, majd sötétedéskor a városrész karácsonyfáján is kigyúltak a fények.
 
 
 
Az iskola térre gyűltek össze a vasváris kisdiákok, hogy közösen csodálják meg a díszfénybe öltözött idei palotavárosi karácsonyfát. A városrészi ünnepen a megjelenteket Viza Attila önkormányzati képviselő köszöntötte, majd az énekkar karácsonyi dalcsokorral tette varázslatossá a karácsonyfa-állítási ünnepséget.
 
 
A most hallott szívet melengető dallamok után remélem, hogy a gyönyörű ünnepi fa fogja a gyerekek mindennapjaiba becsempészni az advent és a karácsony szépségét, és a várakozás örömét.” – mondta a képviselő a városrész karácsonyfája alatt állva, majd invitálta a résztvevőket, hogy a hideg időre tekintettel fogyasszanak el együtt egy pohár forró teát, mellyel a Fehérvári Polgárok Egyesülete készült az ünnepre.
 
 
A majd tíz méter magas fát lakossági felajánlás keretében kapták, kivágták és állították fel a Vasvári Pál Általános Iskola előtt a Városgondnokság szakemberei, majd a társadalmi felelősségvállalás jegyében a feldíszítésben a Fehérvári Polgárok Egyesülete és az iskola diákjai segítettek. A forgalmas Palotai út melletti kis teret egészen vízkeresztig díszíti majd a terebélyes fenyő.
 
 
 
 
 
 
 
 
Az ünnepség képei letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.