A Bory Jenő Általános Iskolában karácsonyoztak Székesfehérvár nyugdíjas pedagógusai

2019.12.03. 16:24
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. december 3. (kedd) 
Egyre fontosabb a közösségek összetartó ereje.   Galéria
  
 
 
 
 
Hagyományosan a Bory Jenő Általános Iskolában rendezte meg karácsonyi ünnepségét a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezete Nyugdíjas Tagozata. A szépkorú óvodapedagógusokat, tanítókat és tanárokat a Tolnai Utcai Óvoda gyermekei örvendeztették meg ünnepi műsorukkal. Székesfehérvár Önkormányzata nevében Mészáros Attila alpolgármester kívánt áldott ünnepeket, és hangsúlyozta a közösségek összetartásának fontosságát.

A PSZ Fejér Megyei Szervezete Nyugdíjas Tagozata csaknem ötven tagot számlál a jellemzően 60-70 év közötti korosztályból. A szépkorú óvónők, tanítók, tanárok és a szakképzésben részt vett pedagógusok nagyon aktív közösségi életet élnek, rendszeresen szerveznek kirándulásokat, kulturális és szórakoztató programokat, melyek közül kiemelkedik a több mint húsz éves múltra visszatekintő karácsonyi ünnepség.

Jámbor Ferencné, a PSZ Fejér Megyei Szervezete elnökének üdvözlő szavai után Zelenák Piroska Alíz, az Óvodai Tagozat titkára köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta, minden ember életében meghatározó a pedagógusok odafigyelése, törődése és gondoskodása. A pedagógusok nemcsak karácsonykor, hanem az év minden napján a megértés és a szeretet szellemében élnek, mindig arra törekszenek, hogy ezeket az értékeket továbbadják a következő generációknak. Értékes munkájuk sosem merülhet feledésbe.

A köszöntő után a Tolnai Utcai Óvoda nagycsoportos gyermekei adtak zenés, verses, prózai karácsonyi műsort, majd Zelenák Istvánné, a PSZ Nyugdíjas Tagozatának titkára köszöntötte kollégáit. Beszélt az adventről, mint a reményteli várakozás időszakáról, és a karácsonyról, amely nem az ajándékok nagyságával, hanem az örömmel és a szeretettel mutatja meg a szépségét.

Székesfehérvár Önkormányzata nevében Mészáros Attila alpolgármester kívánt áldott, békés ünnepeket. Úgy fogalmazott: „Már ég az adventi koszorú első gyertyája, amely a hitet jelképezi. Nekünk, keresztényeknek Jézus megérkezését jelenti, és mutatja a hitet a közösség erejében is. Azt gondolom, hogy soha nem volt olyan nagy szükség a közösségekre, mint a túldigitalizált világunkban. Minden alkalmat meg kell ragadnunk és meg kell köszönnünk, amikor személyesen tudunk találkozni és beszélgetni. Kívánom, hogy minél több időt tudjanak szeretteik, rokonaik, barátaik körében tölteni.”

Az ünnepségen részt vett Farkas László területi önkormányzati képviselő és Sándorfi Gergely, az iskola igazgatója is.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

–  Vége

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Molnár Artúr
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 November
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.