Páratlanul sikeres éven van túl az Alba Regia Atlétikai Klub

2019.12.09. 16:16
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. december 9. (hétfő) 
A Városházán köszöntötték az ifjú tehetségeket.      Galéria
 
 
 
 
 
 
A 2000-es évek egyik, ha nem a legsikeresebb évén van túl az Alba Regia Atlétikai Klub. Hagyomány, hogy az ARAK Utánpótlás Akadémiájának fiatal tehetségeit és edzőiket a Városházán köszöntik év végén. Székesfehérvár városa nevében Mészáros Attila alpolgármester fejezte ki gratulációját és köszönetét.

Páratlan évet tudhat maga mögött 2019-ben az ARAK. Vannak évek, amikor az ifjú versenyzők a hazai bajnokságokban teljesítenek túl, és duplázzák meg a bajnoki címek számát. Idén azonban a nemzetközi eredményességben sikerült nagyot előrelépniük úgy, hogy a magyar bajnoki címek és helyezések száma megmaradt – fogalmazott Tölgyesi Előd szakosztályvezető. A hazai és a nemzetközi sikerek jelentősége között nincs vagy-vagy, csak és van. Utánpótlás Akadémiaként 13-tól 18 éves korig egyértelműen az országos bajnokságokon van az elsődleges hangsúly, viszont a 18 éves junior kortól az Európa- és világbajnokságok tekintetében nem csak a kijutás, hanem a helytállás is cél volt, ez 2019-ben maradéktalanul megvalósult.

Székesfehérvár Önkormányzata nevében Mészáros Attila alpolgármester gratulált a  versenyzőknek. „Nagy örömmel hallottuk a híreket, hogy az ARAK atlétái milyen fantasztikus évet tudhatnak maguk mögött. Az egész város nevében szeretnénk megköszönni azt a munkát, melyet belefektettek a versenyekbe a fiatalok, az edzők és a szakvezetők! Ez az év nagy siker a város életében.” – mondta, majd hangsúlyozta, az ARAK kiemelt stratégiai partnere Székesfehérvárnak, az Önkormányzat pedig igyekszik a lehetőségeihez mérten a hátteret biztosítani.

Hirt Károly, az ARAK elnöke köszönetét fejezte ki a város támogatásáért, egyben reményét fejezte ki, hogy az növekedni is fog a teljesítmények figyelembe vételével. Megerősítette, hogy az ARAK 2019-ben szintet lépett, már nem arra törekszenek, hogy többen legyenek, hanem a meglévő versenyzők eredményeinek javítására, és szükség esetén minőségi cserére. A pár évvel ezelőtt elkezdett munka erősen kezd beérni.

A városházi köszöntésen részt vett többek között Brandl Lilla, Csókás Nikolasz, Mátó Sára, Mohai Regina, Pásztor Bence, Siskó Zsófia, Szabó Dániel és Takács Boglárka. Endrész Klaudia tanulmányi elfoglaltság miatt nem tudott részt venni az eseményen. Jelen voltak az ifjú versenyzők edzői is, név szerint Molnár-Lévai Dóra, Molnár Ferenc, Varga Tamás és Tölgyesi Előd. Az ifjú versenyzők értékelték saját eredményüket, egyben megosztották a 2023-as atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos gondolataikat. Hangsúlyozták, hogy Magyarország számára a világverseny nagy lehetőséget jelent, és a sportolóknak is óriási motiváló élmény lesz hazai pályán, hazai közönség előtt versenyezni.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.
 

Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Simon Erika

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.