Karácsonyi adományozás az Alba Regia Sportcsarnokban

2019.12.09. 17:55
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. december 9. (hétfő)
 
 
 
Szép hagyomány Székesfehérváron, hogy az ünnepek közeledtével a társadalmi felelősségvállalás jegyében a városi sportegyesületek is mindent megtesznek, hogy segítsenek a rászorulókon. Az Alba Fehérvár kosarasai és az Alba Fehérvár KC női kézilabdázói idén is adományokat osztottak a Szegényeket Támogató Alapítvány támogatottjainak.
 
Az Alba Regia Sportcsarnok aulájában immár nyolcadik alkalommal gyűltek össze az adventi időszakban a kosár- és kézilabdacsapat tagjai, vezetői, a SZETA képviselői, a szponzorok és természetesen a kiválasztott családok, akik idén az ünnepi adományokból részesültek.
 
Számos családnak küldtünk meghívót, három iskolával, a Széna Téri, a Kossuth Lajos és az István Király Általános Iskolával együttműködve. A tagcsaládjaink, illetve az iskolák gyermekvédelmi felelősei ajánlása alapján hívtuk meg őket. A csomagban tartós élelmiszerek vannak, olyanok, amelyek karácsony környékén jól jönnek: liszt, cukor, tej, étolaj, pudingpor, piskóta.” – mondta Zugor Zsuzsanna, aki hozzátette, hogy a SZETA az év minden napján a családok segítségére van, mégis nagy örömmel tölti el, hogy az adventi időszakban a város, a klubok és a szponzorok összefogásából még többet tudnak adni. Az elnök kiemelte az adományok mellett ilyenkor az is nagy öröm a gyerekeknek, hogy aláírásokat, közös fotókat kérhetnek a kedvenceiktől.
 
Deák Lajosné önkormányzati képviselő elmondta, hogy a tartósélelmiszer-csomaggal a karácsonyi sütést szeretnék könnyebbé tenni a családok számára. A képviselő köszöntőjében felhívta a figyelmet az összefogás és a gondviselés fontosságára, majd Viza Attila képviselőtársával együtt kellemes ünnepeket kívántak a családok és a gyerekek számára.
 
A hétfő esti adományosztás alkalmával a gyerekek természetesen kaptak szaloncukrot. A gyümölcsöt és a Mikulás-csomagokat idén is a sportolók biztosították, a Bestwestern Plus Lakeside Hotel pedig a karácsonyi kalácsát tette hozzá a csomagokhoz. A Patika Plusz vitamint ajánlott fel a gyerekeknek, valamint egy szerencsés család egy tortával térhetett ma este haza az Alba Regia Sportcsarnokból.
 
Megtiszteltetés és büszkeség az, hogy a város kezdeményezésére már nyolcadik alkalommal adhatunk otthont és vehetünk részt az adománygyűjtésben. Azt gondolom, hogy az ünnepek közeledtével még inkább hangsúlyt kap a társadalmi szerepvállalás fontossága. Külön öröm számomra, hogy a sportolók és a klub dolgozói is hozzájárulnak évről-évre ehhez a nemes kezdeményezéshez, és a kollégáim nevében is mondhatom, hogy nincs is annál szebb, amikor ennyi boldog gyermekarcot láthatunk.” – mondta Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke.
 
 
 
Az eseményen készült fotók letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Simon Erika
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.