Jótékonysági előadás a Teljes Élet Szociális Alapítvány segítésére

2019.12.10. 11:46
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. december 10. (kedd)
Charles Dickens Karácsonyi énekét viszik színre. Galéria
 
 
 
A novemberi Valahol Európában című előadás sikere után újabb jótékonysági színházi előadást szervez a székesfehérvári Alba Triatlon SE. Vasárnap a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban a Charles Dickens Karácsony ének című regénye alapján készült darabot mutatják be az Imre Sándor Szeretetszínház ép és sérült művészei. A darabban közreműködik az Arany János EGYMI Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskolája diákjai is. Az esemény bevételéből a „Teljes Élet" Szociális Alapítványt segítik.


„A harmadik előadásunkra készülünk, töretlen lelkesedéssel! Nagyon várják már a gyerekek az előadást, a heti rendszerességű próbafolyamatot nagyon élvezik! Egyesületünk számára nagyon fontos a sérült emberek integrációja, valamint az is, hogy jó ügyek mellé odaálljunk. És ebbe a képbe pontosan beleillik az Imre Sándor Szeretetszínház tevékenysége. A két előadás teljes bevételével ezúttal a Teljes Élet Szociális Alapítvány munkáját szeretnénk segíteni. Azért esett az alapítványra a választásunk, mivel a sörédi táborukban nyaranta számtalan Ezredéves iskolába járó diák nyaral.”
 – mondta el Czettl Andrea gyógypedagógus, az Alba Triatlon SE elnöke.

Dr. Dienesné Fluck Györgyi
önkormányzati képviselő, a szociális ügyek tanácsnoka elmondta, hogy volt szerencséje részt venni a Valahol Európában előadáson, amely felemelő élmény volt. Mint mondta, a szervezők a bevételt ezúttal is nagyon jó célra fordítják és hatalmas örömöt szereznek sokaknak. „Ne csak karácsonykor legyünk jók, figyeljünk mindig oda az elesettekre és azokra az emberekre, akiknek szüksége van a segítségünkre.” – hangsúlyozta a tanácsnok.

Braila Mária
, a Teljes Élet Szociális Alapítvány munkatársa arról beszélt, hogy nagy öröm a lehetőség ez az alapítványnak, ami két évfordulót is ünnepelhet idén: 25 éve annak, hogy megalakult az a társaság, amelynek jogelődjével már 35 éve folyik Söréden a sérült fiatalok nyaraltatása. Egy-egy szezonban 130-140 sérült fiatalt tudnak fogadni kortárs segítők bevonásával. A most befolyó összeget a nyári nyaraltatásra fordítjuk, mely évente mintegy 4-5 millió forintba kerül. 

A Karácsonyi ének előadásai vasárnap 14 és 17 órakor kezdődnek majd a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A 14 órakor kezdődő jótékonysági előadás jegyek még kaphatók, erről bővebb információk megtalálhatók az Alba Triatlon SE honlapján, illetve közösségi felületein.A sajtótájékoztatón készült fotók letölthteőek a Galériából!


Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.