Fehérvár Angyalai állami gondozásban élő gyerekeket leptek meg

2019.12.11. 15:57
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. december 11. (szerda)
Önzetlenségről, mosolyról szólt a karácsonyváró program. Galéria
 
 
 
Fehérvár Angyalai idén a Gyermekvédelmi Központban nevelkedő gyerekeket lepték meg ajándékokkal. A hatvan meghívott kisgyermeknek és fiatalnak a Szabad Színház előadása Pánov bácsi karácsonyáról mesélt, aki önzetlen segítőkészségével teremtette meg maga körül a karácsony szeretetteljes hangulatát. Az ajándékokat a város vezetése és az önkormányzati képviselők közösen adták át a karácsonyfa mellett, amit a meghívott gyerekek zenés-verses műsorral köszöntek meg. 


Hagyományosan a Hiemer-ház Báltermében adták át a Fehérvár Angyalai program ajándékait: a karácsonyi ünnepségre idén a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban nevelkedő gyermekek kaptak meghívást.

A rendezvény zenés gyermekműsorral kezdődött a Szabad Színház előadásában: Lev Tolsztoj meséje Pánov bácsi karácsonyáról szólt, a jólelkű és szorgalmas cipészről, aki Jézus megérkezését várja karácsonykor – és aki meg is érkezik hozzá azzal, ahogy ő önzetlenül vendégül látja a szegény utcaseprőt, ahogy egy kiscipőt ajándékoz a fiatal anya gyermekének, és segít minden rászorulónak, akivel találkozik.

Az ünnepség résztvevőinek dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében elmondta, hogy a mese által keltett érzésekben benne van minden, amitől a karácsony nagyszerű, és amitől a legszebb ünnepünk minden évben – és ami arra késztet bennünket, hogy arra figyeljünk, ami igazán fontos. A város hagyományos, karácsonyhoz kapcsolódó közösségi programjával kapcsolatban azt fogalmazta meg, az angyalok ajándékaival mosolygósabbá és jobb kedvűvé szeretnék varázsolni a kisgyermekek és fiatalok ünnepi készülődését.

„Az élet legfontosabb kérdése az, hogy mit teszünk másokért.” – Deresné Tanárki Mária, a Gyermekvédelmi Központ igazgatója ünnepi gondolataiban Martin Luther Kinget idézte, és azt mondta, az állami gondozott gyermekek számára igen jelentős kérdés, milyen támogatást kapnak hátrányaik kiegyenlítéséhez vagy a család pótlásához, helyettesítéséhez. Az igazgató megköszönte az érzékenységgel és természetességgel képviselt kitüntető figyelmet, támogatást, amivel a város az állami gondozásban nevelkedő 850 gyermekeket segíti. Ezek, mondta, mind a szeretetet is közvetítik a lehetőségek biztosítása mellett.

A meghívottak karácsonyi műsorral köszönték meg az angyalok ajándékait: a Szent karácsony eljött című ének mellett Ady Karácsonyi regéje is felhangzott a Muzs, a Pintér, a Lakatos és a Rus testvérek előadásában. A műsort követően a polgármester, az alpolgármesterek és a város önkormányzati képviselői közösen adták át az ajándékokat.

A rendezvényen készült fotók letölthetőek a Galériából!                            

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.