Egyedülálló felvonulással és flasmobbal hívták fel a figyelmet a fogyatékosság elfogadására

2019.12.11. 17:11
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. december 11. (szerda) 
Egy dolog mindenkiben közös. A szív!      Galéria
 
 
 
 
 
 
Bennünk is ugyanaz a szív dobog! mottóval szerveztek egyedülálló felvonulást és flasmobot az Alba Plazában a fogyatékossággal élők világnapja, december 3-a tiszteletére. Az esemény célja volt, hogy a résztvevők elfogadó közösséget alkossanak, és a fogyatékossággal élők iránti toleranciára, a hozzájuk való helyes viszonyulásra ösztönözzék az egészségben élő embertársaikat a mindennapokban.

„Van, aki nem jól lát, van, akinek a hallása nem tökéletes, van olyan, aki nem megszokottan mozog és van olyan is, aki máshogy tud gondolkodni. Egy dolog azonban mindenkiben közös, a szív!” – mondja Lengyel Zsófia paratriatlonista, Székesfehérvár Önkormányzatának esélyegyenlőségi referense, a felvonulás ötletadója.

Az Alba Plazában rendezett flashmobon hallássérültek, látássérültek, mozgáskorlátozottsággal és értelmi fogyatékossággal élők egyaránt részt vettek, akikhez egészségben élő szimpatizánsok is csatlakoztak szép számmal.

Az eseményt Mészáros Attila alpolgármester nyitotta meg, köszönetét fejezte ki a szervezőknek, a résztvevőknek és a támogatóknak. Úgy fogalmazott: „Sokan eljöttek, hogy a fogyatékkal élők világnapja alkalmából adózzunk annak a nagyon fontos dolognak, hogy épek és fogyatékkal élők közösen alkotják a társadalmunkat. Nekünk, épeknek az a felelősségünk, hogy amennyire csak lehet, hozzájáruljunk az ő életük teljes értékű megéléséhez, a teljes mindennapjaikhoz.”

Pletser Ádám, a társszervező iGenerációért Egyesület elnöke azt mondta, kötelességének és megtiszteltetésnek érezte, hogy csatlakozhatott a rendezvényhez. A jövőben rendszeresen kívánnak ilyen eseményeket szervezni hasonló céllal.

A megnyitó után a résztvevők egy jelnyelvi tolmács segítségével megtanulhatták a Bennünk is ugyanaz a szív dobog! mottót, kipróbálhatták a fehér botos vakvezetést és a kerekesszéket is. Ezután fehér léggömbökkel a kezükben tették meg a figyelemfelhívó közös sétát az Alba Plaza épületében.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából. 

–   Vége


Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Simon Erika

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.