Ünneplés és adományozás a HEROSZ-nál

2019.12.13. 15:13
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. december 13. (péntek) 
Idén is megtartották az Állatok Karácsonyát.        Galéria    
 
 
 
 
 
 
Pénteken délután tartották a HEROSZ Fehérvári Állatotthonának hagyományos évzáró ünnepségét, az Állatok Karácsonyát. Az ünnepségre több általános iskolából érkeztek a HEROSZ Gyermektagozatának növendékei, akik szintén gyűjtöttek támogatást és műsorral is készültek. Az esemény előtt ellátogattak a menhelyre és adományokat is vittek a székesfehérvári Közgyűlés Fidesz frakciójának tagjai.

A Közgyűlés Fidesz frakciója tradicionálisan minden évben támogatja a Fehérvári Állatotthont az ünnepek alkalmából. A jelentős mennyiségű tárgyi és pénzadományt Molnár Tamás frakcióvezető, dr. Dienesné Fluck Györgyi, dr. Horváth Miklósné és Östör Annamária együtt nyújtották át a képviselőcsoport nevében.
„Szeretnénk segíteni a menhely munkájában idén úgy, ahogy azt eddig is tettük.  Reméljük, sokan segítenek abban, hogy az Állatotthon működése biztosított legyen. Bízunk abban, hogy ez nem csak Karácsonykor van így, hanem év közben is.” – hangsúlyozta Molnár Tamás, majd arra buzdította az állatbarátokat, hogy csatlakozzanak a HEROSZ-hoz önkéntesként, és támogassák a munkájukkal a menhelyet.

Dr. Berey Attila, a HEROSZ országos elnöke köszönetét fejezte ki az egész város támogatásáért. Úgy fogalmazott: „Sajnos olyan állatok mindig vannak, akik rászorulnak a segítségre. Köszönjük az adományokat, a rólunk való gondoskodást, amit folyamatosan tapasztalunk!”
Krepsz Gyöngyi, a Fehérvári Állatotthon vezetője hozzátette, jelenleg 92 kutyát és 63 macskát gondoznak a menhelyen. Idén eddig 285 kutyát és 156 cicát tudtak gazdához juttatni.

A képviselői látogatást követően kezdődött el a karácsonyi ünnepség. Műsort adtak és a Mikulással is találkoztak a HEROSZ Gyermektagozatának tagjai, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget Utcai Tagintézményének és a Németh László Általános Iskolának a tanulói.  A gyerekek együtt díszítették fel a karácsonyfát és sok-sok adománnyal készültek. A Németh László iskolában jótékonysági akciót szerveztek és már december elejétől gyűjtötték az élelmet, a tápokat, a jutalomfalatokat, a takarókat, plédeket, játékokat és az almot. A kezdeményezéshez közel száz alsó és felső tagozatos gyerek kapcsolódott. Az intézmény fontos feladatának tekinti, hogy ösztönözze a felelős állattartást. Az iskolában működő ÖKO szakkör is szoros kapcsolatot ápol a HEROSZ Állatotthonnal, a tanév során Krepsz Gyöngyi vezetésével számos foglalkozást tartottak. A szintén a Gyermektagozathoz tartozó Széna Téri Általános Iskola ugyancsak adományozott az Állatotthonnak.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából. 

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Molnár Artúr és Németh László Általános Iskola


 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.