Nyugdíjasok karácsonya

2019.12.13. 18:00
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. december 13. (péntek)
 
 
 
 

A Nyugdíjasok Karácsonya Székesfehérvár Önkormányzatának hagyományos rendezvénye, amelynek keretében szórakoztató karácsonyi programmal ajándékozza meg a város szépkorú polgárait, a nyugdíjasklubokat és egyesületeket, hogy így fejezze ki köszönetét egész éves munkájukért, támogatásukért és együttműködésükért. Idén az egyik legnépszerűbb magyar táncdalénekes, Poór Péter műsorát, valamint a Székesfehérvári Balett Színház bemutatóját élvezhették az időskorúak pénteken az Alba Regia Sportcsarnokban.


Karácsonyi hangulatot varázsolt a Székesfehérvári Balett Színház bemutatója a Diótörő balett egy részletével a Nyugdíjasok Karácsonya péntek délutáni rendezvényén. Az Alba Regia Sportcsarnokban a város szépkorú polgárait, a nyugdíjasklubokat és egyesületeket köszöntötték a közelgő ünnep alkalmából.

„Az advent mindig jó lehetőség arra, hogy megálljunk egy pillanatra, és visszatekintsünk a lassan véget érő esztendőre. Szeretném megköszönni Önöknek a város nevében azt a sok segítséget, tanácsot, ötletet, amelyet kaptunk annak érdekében, hogy Székesfehérvár még szebb, még jobb város legyen.” - kezdte köszönőjét Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András kiemelte: „Ennek az évnek volt egy különlegessége, hiszen szerettük volna egy jelképes gesztussal önök felé a tiszteletünket kifejezni. Szerencsére ennek az alapját megteremtette a helyi gazdaság. A mai napon ez azt jelenti, hogy a városban élő 19880 nyugdíjas élt ezzel az egyszeri támogatási lehetőséggel. Örömmel jelenthetem be, hogy a gazdaság az idei évben is jól teljesített, így a 2020-as költségvetés is tartalmazza majd ezt az összeget.” A város polgármestere köszöntője zárásaként mindenkinek áldott, békés adventi időszakot és boldog karácsonyt kívánt.

A karácsonyi műsor idei vendége Poór Péter, a magyar zenei paletta egyik legsokoldalúbb művésze volt. A Magyar Televízió 1967-es táncdalfesztiválján tűnt fel az Utánam a vízözön című dallal. A magyarországi fellépéseken kívül végigturnézta Európa sok országát. Rangos nemzetközi fesztiválokra kapott meghívást, és mindenütt vagy az első díjat, vagy a közönségdíjat nyerte meg. Ontotta a slágereket, számos sikeres lemeze jelent meg, melyek közül a Fekete vonat című dal aranylemez lett; egyébként ez mindmáig az egyik legnagyobb számban eladott magyar hanglemez. Poór Péter a mai székesfehérvári fellépésén az ismert slágerek mellett karácsonyi dalokat is énekelt, a közönséggel együtt. Igazi különlegessége volt az idei rendezvénynek, hogy a színpadi produkciókat követően a táncparkettet is birtokba vehették a nyugdíjasok, a J.A.M Showband húzta a talpalávalót.

A rendezvényen készült fotók letölthetők a Galériából.


fotó: Simon Erika

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.