Családias hangulatban zárult idén is a Vízivárosi Advent

2019.12.14. 17:31
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. december 14. (szombat) 
Ismét sokan jöttek el a közös ünnepvárás jegyében.     Galéria  
 
 
 
 
 
Meghitt, családias hangulatban gyülekezett szombaton délután Víziváros apraja-nagyja a városrész adventi programsorozatának záró eseményén. Ünnepi gondolatokat tolmácsolt és áldott ünnepeket kívánt minden családnak Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő és dr. Cser-Palkovics András polgármester, majd református lelkészi köszöntővel és óvodások, iskolások műsorával folytatódott a program.

Vízivárosban hagyománya van annak, hogy az utolsó előtti adventi hétvégén együtt gyújtják meg a városrész koszorúján a harmadik és a negyedik gyertyát, melyek az örömöt és a szeretetet jelképezik. Így volt ez idén is, és ismét nagyon sokan jöttek el a Vízivárosi Általános Iskola aulájába a közös ünnepvárás jegyében.

Az ünnepségsorozat méltó zárásaként Dr. Horváth Miklósné, Víziváros önkormányzati képviselője köszöntötte a vendégeket. József Attila Tél című versének első sorait idézve azt mondta, advent idején azokat az ócska dolgokat, körülményeket is a „tűzre kellene raknunk”, amelyek megakadályozzák, hogy ez az időszak valóban a szeretet ünnepe legyen. El kellene taszítanunk a gyűlöletet, a rágalmakat, a másik ember megbántását, és mindent, ami elsötétíti a napjainkat. Ne másoktól, hanem elsősorban magunktól várjuk el, hogy a lakásunk mellett a lelkünk is tiszta legyen!

Székesfehérvár közössége nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester tolmácsolta ünnepi gondolatait. „A Vízivárosi advent azért különleges, mert itt mindig átugrunk egy hetet, és itt gyújtjuk meg először a városban a negyedik gyertyát. A gyerekek ennek nagyon örülnek, de mi, felnőttek tudjuk, hogy érdemes advent minden percét megélni, kihasználni!” – mondta a városvezető. Egy református lelkészi gondolatot idézve úgy fogalmazott, advent első hétvégéjén elindulunk, és ha jól készülünk fel, ha végigjárjuk az advent nyújtotta lehetőségeket a szívünkben, a lelkünkben is, akkor meg fogunk érkezni a Szentestéhez. A belvárosi adventi színpadon éneklő gyerekek mindig nagy lelkesedéssel készülnek, hogy előadják a verseiket, énekeiket, színdarabjaikat. Az ő őszinteségükre, szeretettel teli szívükre hallgatva mi magunk is megérkezhetünk a legfontosabb dologhoz, a szeretethez és szeretteink megbecsüléséhez.

A köszöntők után Dr. Horváth Miklósné és dr. Cser-Palkovics András együtt gyújtotta meg az adventi gyertyákat, majd Ludvigné Izsay Szilvia református lelkész gondolatait hallhatta a közönség. Elmondta többek között: akkor se féljünk, ha nem vagyunk egészen felkészülve az ünnepre, mert Isten fel van készülve arra, hogy minket megszólítson.

Az ünnepség zárásaként a gyerekek vették birtokba a színpadot, ünnepváró műsort adott a Vízivárosi Óvoda, a Rákóczi Utcai Óvoda és a Németh László Általános Iskola, majd Horváth Elemér hegedűművész és Horváth Péter zongoraművész koncertjét hallgatta a közönség.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.

 

 

Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Simon Erika
 

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.