A Városháza ablakaiból csodálhatták meg a látogatók a varázslatos adventi Belvárost

2019.12.14. 17:49
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. december 14. (szombat) 
Nyitott Városháza a Fehérvári Advent keretében.      Galéria  
 
 
 
 
 
Ismét páratlan élményben volt részük azoknak, akik ellátogattak a Nyitott Városházára a Fehérvári Advent keretében. Az első vendégeket dr. Cser-Palkovics András polgármester kalauzolta végig az épület bejárható részein, és mutatta meg többek között saját irodájából a varázslatos ünnepi díszben pompázó Belvárost.

Székesfehérváron hagyománya van annak, hogy jeles napokon megnyitják az érdeklődők előtt és bejárhatóvá teszik a Városházát. Az előző alkalmakhoz hasonlóan ezúttal is sokan éltek a kivételes lehetőséggel, többen most jártak először a város legfontosabb épületében.

A Fehérvári Advent keretében rendezett programom a város polgármestere fogadta az első látogatókat az irodájában. A vendégek különleges nézőpontból lehettek részesei annak a varázslatos látványnak, melyet az ünnepi fényárban úszó Városház tér és az idén először feldíszített Vasvári Pál utca nyújt. Dr. Cser-Palkovics András bemutatta a polgármesteri irodát, beszélt a többségében 80 éves bútorzat történetéről és a Városháza egyik különleges értékéről, az iroda falát díszítő, Pekáry István képzőművész tervei alapján az 1938-as Szent István emlékévre készült gobelinről.  A New Yorki-i és párizsi világkiállításokon is bemutatott, Alba Regia nevet viselő műalkotás – amely valaha a New York-i főpolgármester irodáját is ékesítette – Székesfehérvár négy fő történelmi eseményét mutatja be. A látogatók beleülhettek a polgármesteri székbe, ezt a lehetőséget főként a hölgyek használták ki nagy lelkesedéssel. A bejárás során a résztvevők láthatták a Dísztermet, a kistanácstermet, illetve a koronázási ékszerek hiteles másolatait is.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

–    Vége

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Simon Erika
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.