A polgármester az oktatásügyben végzett munkáért mondott köszönetet

2019.12.17. 18:41
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. december 17. (kedd)
Dr. Laczkó Ildikó kapott elismerő emlékérmet. Galéria
 
 
 
A köznevelésben végzett több évtizedes munkájáért kapott Polgármester Elismerő Emlékérmet dr. Laczkó Ildikó, a Pedagógiai Szakszolgálat Székesfehérvári Tagintézményének volt igazgatója. Dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönetet mondott a szolgálat oktatási szakembereinek a közösségért végzett munkájukért, majd bemutatta a Városházát. 


A köznevelésben végzett több évtizedes áldozatos, lelkiismeretes munkája elismeréseként dr. Cser-Palkovics András polgármester Elismerő Emlékérmet adott át a Városházán dr. Laczkó Ildikónak, aki a gyermekek védelmének speciális szakmai területét választotta hivatásául, és a gyermekek mindenek fellett álló érdekét szolgálta a családi, óvodai, iskolai szocializációban.

A Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Székesfehérvári Tagintézményének munkatársait köszöntő gondolatai között a polgármester azt fogalmazta meg, hogy az intézmény sokat tesz a város közösségéért, így a város házában rendezett kis ünnepség szépen szimbolizálja a feladatuk és szerepük jelentőségét. „Önök nagyon fontos munkát végeztek és végeznek – amire a városnak a jövőben is szüksége van. Ezt a lelkiismerettel és nagy szakmai hozzáértéssel végzett munkát szeretnénk megköszönni, nemcsak erre az évre vonatkozóan!” Az alapvető feladatrendszer ugyan nem változik, de a szakszolgálathoz újabb, nagyobb felelősséget jelentő feladatok is érkeznek a törvényi változásokkal; szakmailag és emberileg is nagy kihívást jelent, hogy gyermekekkel foglalkoznak, akik a család életében mindig a legfontosabbak – tette hozzá a polgármester, és a szülők nevében is köszönetet mondott.

Dr. Laczkó Ildikó
a meghatottságát és köszönetét fejezte ki a fenntartóknak, a munkatársaknak a több tíz éven keresztül végzett vezetői munkája támogatásáért. Dr. Mile Anikó, az intézmény főigazgatója a város meghívását egy a kollégák publikációiból álló, éppen a mai napon megjelent tanulmánykötettel köszönte meg a polgármesternek.


Dr. Laczkó Ildikó
1984 óta a Nevelési Tanácsadó Intézet pszichológusa, ’87-től 2012-ig az intézet intézményvezetője, 2013-tól megbízott, majd 2014-től kinevezett igazgatója volt a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Székesfehérvári Tagintézményének. Kiemelkedő munkájáért 2003-ban főtanácsosi címet kapott, 2009-ben Székesfehérvárért díjjal ismerte el a város Közgyűlése. Elnöki elismerésben részesítette a KLIK, a Tankerület a Jövő nemzedékéért végzett tevékenységét ismerte el, a felsőoktatásban végzett oktatói munkáját a Kodolányi János Főiskola rektori elismeréseit vehette át.
Rendszeresen tartott szakmai előadásokat, gyermeknevelés és gyermekpszichológia témakörökben publikált, 2002-ben részt vett a város szociális térképének kidolgozásában. Sokoldalú szakmai munkája a komplex iskolakutatástól a vezetők pszichés megterhelésének vizsgálatán keresztül a szakszolgálati rendszer kialakulásáig terjed. Kiváló felkészültséggel, komplex szakértelemmel, kiemelkedő szervezőkészséggel irányította a szülők nevelési nehézségeinek kezelését, a pszichológiai terápiás foglalkozásokat, a pedagógiai fejlesztő és korrekciós munkát, a különös szakértelmet igénylő szakértői feladatellátást.
Pályáján a 33 év vezetői munkát a demokratikus elvekre épülő kapcsolatalakítás, a szervezeti kultúra és a normarendszer, a hiteles vezetés elvei irányították, az eredményességben szakmai tudása mellett nyitott személyisége, empátiás készsége segítették. Az általa vezetett intézmény sokrétű feladatellátása, valamint együttműködő, közvetítő szakmai személyisége hozzájárult a gyermekvédelmi prevenció helyi eredményességéhez.


Az ünnepségen részt vett Mészáros Attila alpolgármester, Török Szabolcs tankerületi igazgató, valamint a Szakszolgálat kollégái.


A rendezvényen készült fotók letölthetőek a Galériából!
                                         

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 November
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.