„Tudja meg mindenki: karácsony eljő!”

2019.12.18. 12:21
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. december 18. (szerda)
Ünnepi műsorral várták hozzátartozóikat a Frim Jakab Otthon gondozottjai
 
 
 

Ünnepi műsorukkal búcsúztatták a 2019-es esztendőt a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon ellátottjai és dolgozói. Az intézményben tartott meghitt karácsonyi zenés, verses délelőttöt követően a karácsonyi ajándékok is megérkeztek a fa alá. Az ünnepségen a hozzátartozók mellett jelen volt Mészáros Attila alpolgármester és dr. Dienesné Fluck Györgyi szociális tanácsnok is.
 
Hetek óta készülnek a karácsony eljövetelére a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon ellátottjai és gondozóik is. Az intézmény már ünnepi pompában ragyog, feldíszített fenyőfa, adventi koszorú és csillogó fények jelzik: pár nap és itt van a szenteste.
 
Szerdán délelőtt a fiatalok családtagjaikat és barátaikat várták az intézmény társalgójába, ahol gyönyörű műsorukkal búcsúztatták az esztendőt. A vendégeket elsőként Rábai Ildikó intézményvezető köszöntötte, és elmondta, hogy a 2018-as Jótékonysági estélyből befolyt támogatásnak köszönhetően idén is élményekben, programokban gazdag év áll mögöttük. „Az ünnep azé, aki várja, mondja a költő, így tettünk mi is. Teljes erővel, jó kedvvel és lélekkel készülődünk már hetek óta, amelyre a fiatalok műsora lesz a bizonyság.”
 
Néhány nappal vagyunk a harmadik adventi gyertya meggyújtása után, amely az öröm gyertyája. Ez az öröm megmutatkozik a közösség erejében, amely ebben az intézményben még nagyobb jelentőséggel bír. Kívánom mindenkinek, hogy becsüljük meg ezt a közösséget méltón 2020-ban is, és kívánom, hogy azok a beszerzések, amelyekkel az ő mindennapjaikat könnyebbé tehetjük, legyenek folyamatosak. Áldott, békés karácsonyt és sikeres új évet kívánok mindenkinek!” – mondta Mészáros Attila alpolgármester, aki ünnepi gondolatai mellett szaloncukorral készült az ellátottak számára.
 
A karácsonyi műsort a fiatalok egy tánccal nyitották meg, ezt követték ünnepi gondolataik, valamint a Diótörő és Egérkirály musicalből jól ismert Csoda ez az éj című dal után versekkel és közös énekkel várták a kis Jézus eljövetelét.
 
 
 
 
 
 
Az ünnepség képei letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.