Együtt ünnepelt a Székesfehérvári Diáktanács

2019.12.18. 18:58
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. december 18. (szerda)
 
 
 
Ma tartotta szokásos karácsonyi estjét a Székesfehérvári Diáktanács. A táncos, verses, zenés ünnepi műsor előtt dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a fiatalokat, majd elismerő emlékérmet adott át az idén leköszönt elnökségnek kitartó munkájukért.
 
 
Fiatalokkal telt meg kedden a Hiemer-ház bálterme, ma tartotta karácsonyi estjét a Székesfehérvári Diáktanács.
 
Az estet dr. Cser-Palkovics András köszöntője nyitotta meg. A polgármester elmondta, büszkeséggel tölti el, hogy a székesfehérvári diákság képviselőiként a Székesfehérvári Diáktanács munkája országosan is kiemelkedő fontosságú az állami vezetés és a fiatalok közötti párbeszédben. „Szeretném megköszönni valamennyi volt és jelenlegi Diáktanács tagnak és a szervezetet segítő pedagógusnak az évtizedes munkát. Jól látszik, hogy ebben a városban nemcsak beszélünk arról, hogy mennyire fontos a diákság, hanem cselekszünk a fiatalokkal és a fiatalokért. Szerencsére voltak és vannak olyan tanulók, akik a Diáktanács szolgálatát felvállalják, és dolgoznak kortársaikért.” – emelte ki a városvezető, aki pihenésben gazdag, kellemes ünnepeket kívánt a diákoknak.
 
Dr. Cser-Palkovics András polgármesteri elismerő emlékérmeket adott át az idén leköszönt Magyaródi Anett elnöknek, valamint Sági Enikő, Uley Olga és Őrsi Csenge volt alelnököknek.
 
Mészáros Attila alpolgármester is szólt a fiatalokhoz. Beszédében megköszönte a korábbi elnökség áldozatos munkáját és elmondta, hogy a jelenlegi elnökségre még nagyobb kihívás vár a jövő év elején, amikor Székesfehérvár ad majd otthont harmadik alkalommal az Országos Diákparlamentnek. Az alpolgármester áldott, békés karácsonyt és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánt a résztvevőknek.
 
Pleck Dominika, a Székesfehérvári Diáktanács elnökének karácsonyi gondolatai után az est ünnepi meglepetésműsorral folytatódott. Felléptek a Fehérvár Hangja elődöntősei, Morvai Anna és László Vivienn, karácsonyi népdalcsokorral készült a Versünnep döntőse, Farkas Eszter. Mesits Botond jojó-bemutatóval kápráztatta el társait, míg Kerényi Réka, a Versünnep döntőse Laczkfi János A Hajlékkészítés csodája című versét szavalta el. A színes műsor végül a már hagyományos adventi diákflashmobbal zárult.
 
A rendezvényen részt vett dr. Kovács Zsoltné, a generációk közötti együttműködés tanácsnoka.
 
 
 
 
 
 
Az est képei letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Simon Erika
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.