Adomány a Hétvezér Általános Iskola tanulóitól – az anyaotthonnak gyűjtöttek

2019.12.18. 19:49
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. december 18. (szerda) 
 
 
 
Szerdán délután adták át azokat az adományokat, amelyeket a Kríziskezelő Központ által működtetett Családok Átmeneti Otthonában élő édesanyáknak és gyermekeiknek gyűjtöttek a Hétvezér Általános Iskola tanulói. A nehéz helyzetbe került családokat ruhákkal, tartós élelmiszerrel, játékokkal, babaápolási szerekkel, tisztítószerekkel is támogatták.
 
December elején kezdtük a Hétvezérben a gyűjtést és leginkább játékokat, ruhákat ajánlottunk fel. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy segítsünk azoknak, akik rászorulnak, főleg ilyenkor ez karácsonykor.” – mondta Cselyuszka Szonja és Tóth György Milán, a Hétvezér Általános Iskola tanulói.
 
Az adományokat Deák Lajosné önkormányzati képviselő szervezésében gyűjtötték az intézmény javára, ahol nehéz élethelyzetbe került édesanyáknak és gyermekeiknek nyújtanak biztos menedéket. „Az év minden napján oda kell figyelni a családokra, de karácsony előtt talán egy kicsit jobban segítjük egymást. A Freya szalon kezdte a gyűjtést, amihez a Hétvezér Általános Iskola diákönkormányzata is csatlakozott és a SZETA segített az adományok szállításában. Fontosnak tartom, hogy a fiatalok megmutathassák „a szociális érzékenységüket.” - emelte ki Deák Lajosné.
 
Karácsony előtt nagyon sok adomány érkezik az anyaotthonba és nem csak szervezetek, hanem magánszemélyek is keresnek minket, hogy mivel támogathatják az otthon lakóit. A tisztasági szerek és tartós élelmiszerek a legnagyobb segítség, ugyanis viszonylag alacsony jövedelemből élnek az otthon lakói.” – mondta a Családok Átmeneti Otthonának vezetője, Erdélyi Zsuzsanna.
 
A Családok Átmeneti Otthonában hat családot tudnak egyszerre fogadni. Az átmeneti segítségnyújtás időtartama törvény szerint egy év lehet, amely indokolt esetben fél évvel meghosszabbítható, ennyi idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy megnyugtató módon rendezhessék sorsukat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotó és Szöveg: Bácskai Gergely
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.