Meghitt karácsonyi ünnepség a gyermekosztályon

2019.12.19. 15:07
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. december 19. (csütörtök)
 
 
 
 

Közös énekléssel, kis karácsonyi koncerttel és ajándékokkal kedveskedtek a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermekosztálya kis betegeinek és szüleiknek csütörtökön. A több évtizedes hagyományokra visszatekintő eseményen ismét a Mits zenészcsalád varázsolt ünnepi hangulatot. Dr. Szabó Hajnalka osztályvezető főorvos köszöntét fejezte ki a támogatóknak, akik adományaikkal egész évben segítik a beteg gyermekek gondozását, az ünnep közeledtével pedig szebbé teszik a kórházban töltött időszakot. Székesfehérvár Önkormányzatát Östör Annamária egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatóság tanácsnok képviselte. Az eseményen jelen volt Warvasovszky Tihamér, az Állami Számvevőszék alelnöke, Spányi Antal megyés püspök és a támogató szervezetek képviselői is.


Több évtizedes hagyományokra tekint vissza a kórházi gyermekkarácsony, amelyen a gyerekeken és szüleiken kívül ezúttal is részt vettek az osztály dolgozói és támogatói. Egyetlen család számára sem könnyű, ha a kisgyermekük kórházban van, különösen az ünnepek idején. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosai, ápolói igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a szentestét és a várva várt ünnepet a lehető legtöbben már otthonukban töltsék, és csak az állandó orvosi felügyeletet igénylő betegek maradjanak bent.

Az intézményt egész évben, de különösen karácsonykor sok cég, vállalkozás és magánszemély segíti. A pénzbeli támogatás mellett Székesfehérvár Önkormányzata nevében Östör Annamária egészségügyi tanácsnok ágyneműket, törülközőket és fürdőköntösöket adott át az osztály számára. A hagyományokhoz hűen ezúttal is a Mits zenészcsalád varázsolt ünnepi hangulatot. Mits Péter és fiai, Mits Gergely és Mits Márton interaktív műsort adtak, dalaikba bevonták a közönséget is.

Dr. Szabó Hajnalka osztályvezető főorvos köszönetet mondott az osztály dolgozóinak, a támogatóknak, karácsony „angyalainak”, hogy mindent megtesznek az osztályon kezelt gyermekekért. Karácsony közeledtével ők is részesüljenek az ünnepi varázslatban, az ajándékokkal, a közös énekléssel egy kis mosolyt varázsoljanak az arcokra.

A játszósarokban felállított karácsonyfa mellett ülő betegek és szüleik ezt követően a Mits családdal közösen énekeltek, játszottak, s a hangulatos kis koncerten egy kicsit elfeledték a mindennapok kihívásait.

Az eseményt megörökítő fotók letölthetőek a Galériából. 
                                                 
fotó: Simon Erika

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.