Hit, remény, öröm és szeretet

2019.12.19. 18:52
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. december 19. (csütörtök)
Karácsonyi műsor Feketehegy-Szárazréten
 
 
 
 
Karácsonyi ünnepséget tartott ma a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti Tagiskolája is. A gyönyörűen feldíszített Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban a kis alsósok versekkel, énekkel, furulya- és zongoraszóval, valamint advent történetének elmesélésével varázsolták el szüleiket és a vendégeket. A családias hangulatú, meghitt ünnepségen részt vett Szigli István, Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője is.
 
 
Már a parkolóba érve kivilágított karácsonyfa fogadta a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központba érkező szülőket és vendégeket, akik ma a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti Tagiskolájának karácsonyi műsorára gyűltek össze. Az adventi fényekkel és téli havas látképpel feldíszített belső teremben cserfes gyermekek várták őket.
 
Az ünnepi műsor előtt Szigli István, Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta, az év végéhez közeledve alkalma nyílhat mindenkinek számot vetni az elmúlt esztendőről, és tervezni az új esztendőre. „Úgy gondolom, hogy dolgos évet zárt az iskola. Szeretettel gratulálok a gyermekek idén elért sikereihez, mindenkinek áldott, békés karácsonyt kívánok!” – mondta a képviselő.
 
A tagiskola intézményvezetője, Ludmanné Szecsődi Katalin is köszöntötte a vendégeket. A tagintézményvezető megköszönte a szülőknek az iskolai karácsonyi vásáron való részvételüket és a kincseket, amelyekkel megajándékozták egymást, amelynek, mint mondta, tavasszal látható eredménye is lesz, ugyanis bővíteni fogják az iskola kültéri eszközparkját.
 
A köszöntők után a kicsiké volt a főszerep: a közös ének, a szavalatok és a bájos furulyaszó után elmesélték a vendégeknek, hogy miben rejlik a karácsony és az advent csodája. Mikor, hogyan és honnan indult el Európában az adventi koszorú készítése, és hogy mit is jelképez a négy vasárnapon meggyújtott négy gyertya.
 
 
 
 
 
A műsoron készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Varjú Zoltán Mihály
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.