A negyedik gyertya jelzi: közel van karácsony

2019.12.22. 20:05
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. december 22. (vasárnap)
A betlehemi Születés Bazilikából érkezett a utolsó gyertyát meggyújtó tűz
 
 
 
 
Elérkezett az utolsó adventi hétvége, kedden itt a várva várt szenteste. A Városház téren az élő adventi kalendárium ablaka után Szűcs Gabi karácsonyi műsorát hallhatta a szakadó esőben is kitartó székesfehérvári közönség. Az utolsó adventi gyertyát, a szeretet gyertyáját dr. Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök együtt gyújtották meg – köszöntőikben kifejezve az elcsöndesedés, a békesség és az odafigyelés fontosságát. A színpadi műsort vasárnap este a Boggie Quartet meghitt koncertje zárta.
 
 
 
A heves esőzés sem szegte a székesfehérváriak kedvét: a karácsonyi bevásárlás utolsó napjaiban is örömmel hallgatták az Adventi színpad koncertjeit vasárnap este.
 
Az élő adventi kalendárium mai meglepetése után Szűcs Gabi, a Cotton Club Singers egyik alapítója vette bírtokba a színpadot, hogy karácsonyi dallamaival felmelegítse közönségét.
 
A karácsony előtti várakozás utolsó hétvégéjén a hit, a remény, az öröm gyertyája után a szeretet gyertyáját hagyományosan közösen gyújtotta meg a város adventi koszorúján dr. Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök. A negyedik gyertya a betlehemi Születés Bazilikában őrzött örökmécses lángjából meggyújtott lámpás tüzéből lobbanhatott fel ebben az esztendőben, amelyet a 453-as Wathay Ferenc Cserkészcsapat tagjai hoztak el a városba Bécsből.
 
Az adventi út végéhez érkezünk lassan, a koszorúnkon pillanatokon belül fellobban a negyedik gyertya lángja is, jelezvén, hogy amire készültünk, közel van. Jelzi, hogy az ünnep, Jézus születése már itt áll a küszöbön, és rajtunk múlik, hogy beengedjük-e az újszülött Krisztust szívünkbe és lelkünkbe. Mert ha a szívünkbe engedjük, ő örömet, békét, hitet, reményt és szeretetet hoz. Szívből kívánom, hogy mindannyiunk életét, ne csak az ünnep napjára, hanem az egész esztendőre és életünk minden napjára az ő ajándékai töltsék be.” – mondta Spányi Antal megyés püspök.
 
Dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntő gondolataiban az adventi időszakban látott karácsonyváró óvodás és kisiskolás műsorokat idézte fel: „Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az irodám ablakai a Városház térre néznek, így minden délelőtt hallhattam és láthattam az Adventi színpadra érkező gyermekek műsorát. Bemutatták, hogy ők bizony értik és érzik advent és karácsony szent ünnepének legfontosabb üzenetét. Azt kívánom, hogy ragadjon ránk, felnőttekre az ő őszinte hitük és az a várakozás, amivel ők készülnek a karácsonyra. Köszönöm nekik, hogy mindennapi rohanásban emlékeztettek bennünket arra, hogy mi is a valódi érték az életben.”
 
A Városház téri programok vasárnap este a Boggie Quartet karácsonyi koncertjével zárultak.
 
 
 
A koncertek és a gyertyagyújtás képei letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.