Ne petárdázz, vigyél tápot idén is!

2019.12.29. 13:17
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. december 29. (vasárnap) 
Ismét jótékonykodott a Fehérvár Enthroners.        Galéria  
 
 
 
 
 
 
Idén is csatlakoztak a Ne petárdázz, vigyél tápot! című figyelemfelhívó kampányhoz a Fehérvár Enthroners játékosai. Székesfehérvár amerikaifoci-csapata több mint másfél tonna, hetekre elegendő kutya- és macskatápot adományozott a HEROSZ Fehérvári Állatotthonának. A csapat arra ösztönöz másokat is, hogy a petárdák helyett vásároljanak állateledelt, mellyel segíthetik a menhelyeket.

Az erős szilveszteri hanghatásokat a kutyák – a kitűnő hallásuk miatt –  még fokozottabban, az emberekhez képest többszörös erősséggel érzékelik. Ilyenkor megrémülnek, elmenekülnek otthonról, soha nem találnak haza vagy baleset áldozatai lesznek. Kész szerencse, ha egy állatotthonban kötnek ki, ahol gondoskodnak róluk, a gazdáik pedig rájuk találhatnak és hazavihetik őket. A Ne petárdázz, vigyél tápot! akcióval arra ösztönzik a józan belátású, az állatok sorsát a szívükön viselő embereket, hogy a pirotechnikai eszközök vásárlására szánt pénzt inkább költsék a hontalan állatokra, és segítsék élelemmel a menhelyeket.

A tavaly első ízben megrendezett Ne petárdázz, vigyél tápot! akcióval az elkóborolt állatokra, a veszélyekre és az emberek felelősségére hívták fel a figyelmet. A Fehérvár Enthroners játékosai  idén 1.540 kilogramm kutya- és macskatápot adományoztak a HEROSZ Fehérvári Állatotthonának, ahol jelenleg 86 kutyát és 46 cicát gondoznak. Ez a nagy mennyiségű adomány több mint másfél hónapra lesz elegendő a kölyök- és felnőtt állatok ellátására.

Papp Péter, a csapat játékosa elmondta, a tavalyihoz hasonlóan idén is nagy lelkesedéssel szervezték meg az akciót. Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft-től egy raklapnyi tápot kaptak, illetve a felnőtt csapattagok, valamint az utánpótlás játékosok és szüleik is hoztak adományt. „Nagy öröm, hogy minimális invitálásra, egyetlen Facebook-posztra sikerült a rengeteg adományozót összehívni. Jó dolog, hogy senkit sem kellett noszogatni, hiszen egy olyan ügyről van szó, melyet mindannyian szívesen segítettek!” – fogalmazott az akció ötletgazdája.

A Fehérvári Állatotthon nevében Dr. Berey Attila, a HEROSZ országos elnöke mondott köszönetet. „Ez az akció szép példája annak, hogy a látszat bizony csal, a kemény legények szíve a helyén van! A játékosok nem csak a pályán tudnak kemények lenni, hanem akkor is, amikor segítséget kell nyújtani a menhelyre bekerült állatoknak.” - mondta, majd hozzátette, az adományozás nyomán felszabaduló pénzt más fontos célokra, például gyógyszerekre és karbantartásra tudják felhasználni az Állatotthonban.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.  

Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Simon Erika
 

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.