A polgármester köszöntötte a város első újszülöttjét

2020.01.03. 12:29
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. január 3. (péntek)
Tavaly 2600 kisbaba született a Szent György Kórházban. Galéria
 
 
 
 
Szerdán hajnalban született meg Székesfehérvár első kisbabája, Lits Iván, majd délelőtt az első kislány, Vízer Anna. Tavaly az előző évinél százzal több újszülött látta meg a világot a helyi kórházban, ahol decemberben kezdődött el a családbarát szülészet kialakítása: új szülőszobával, a vizesblokkok felújításával és komfortos gyermekágyas szobákkal gazdagodik az intézmény. Az új év első újszülöttjeit és az édesanyákat hagyományosan dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte. 


A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban 2020. január 1-jén, szerdán hajnalban jött a világra az új év első székesfehérvári babája, Lits Iván. A kisfiú 49 cm-rel császármetszéssel született, 3620 grammos súllyal. Délelőtt követte őt a szintén székesfehérvári Vízer Anna, 3050 grammal, 48 cm-rel.

Az Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztályon dr. Cser-Palkovics András polgármester gratulált elsőként, és átadta az első újszülöttnek járó 200 ezer forint értékű babakötvényt, amihez a kamatokkal kiegészülve Iván 18 éves korában juthat hozzá. Dr. Cser-Palkovics András boldog új évet, egészséget és boldogságot kívánt mindkét kicsinek és a családoknak. Az újszülöttek a „Székesfehérvári Születési Támogatási Program” ajándékát is megkapták. Litsné Németh Viktória elmondta, hogy holnap utazhatnak haza, ahol a két nővére már nagyon várja az új családtagot.

Míg a múlt évben 2500, 2019-ben százzal több, pontosan 2614 kisbaba jött a világra a város kórházában; a gyermekek 37 százaléka születik császármetszéssel, és több a kislány, mint kisfiú, mondta el Dr. Hagymásy László osztályvezető főorvos. A fehérvári szülészet 200 millió forintot nyert pályázati úton családbarát szülészet megvalósítására: a kórház a természetes szülészeti szemlélet gyakorlati megvalósítását támogatja mind a szülőszobákban, mind pedig a gyerekágyas osztályokon, és minél családiasabb légkört szeretnének kialakítani. Az építkezés decemberben indult el, az átalakítás alatt lévő részeket lezárták az osztályon. Egy- és kétágyas szobákat alakítanak ki a gyermekágyas részben, a négy meglévő egyágyas szülőszobák vizesblokkjait felújítják, otthonosabbá teszik a részleg hangulatát, illetve kialakítanak egy ötödik, családi szülőszobát, ahol megteremtik a vízben vajúdás és a vízben szülés lehetőségét. Az átadást tavaszra tervezik – addig is kérik a szülő nők, családok türelmét.

A köszöntésen részt vett Mészáros Attila alpolgármester és Deák Lajosné tanácsnok.


A köszöntésen készült fotók letölthetőek a Galériából!
                                  

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika
 
 
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.