Négyszáznál több díszmadarat és kisállatot mutatnak be hétvégén a Volán Sportcsarnokban

2020.01.07. 11:11
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. január 7. (kedd) 
Szombaton és vasárnap várja vendégeit a kiállítás.       Galéria  
 
 
 
 
 
 
Díszes galambok, különleges díszmadarak, óriásnyulak és egyéb kisállatok mintegy 450 példányát tekinthetjük meg hétvégén a Börgöndi úti Volán Sportcsarnokban rendezett kiállításon. A V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének hagyományos seregszemléje szombaton 8 és 18 óra között, vasárnap 8 és 14 óra között várja az állatbarátokat, 14 éves korig a belépés ingyenes.

„Székesfehérvár közösségét nagyban színesíti az a több évtizede tartó civil tevékenység, melyet a kisállattenyésztők végeznek a városban. A kisállat-kiállítás minden évben nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy igazi családi program legyen. Kívánom, hogy idén is jól sikerüljön, és örülök annak, hogy Székesfehérvár Önkormányzata támogathatta a rendezvényt!”
– fogalmazott Róth Péter alpolgármester a programot ismertető sajtótájékoztatón.

Szűcs Antal
, a főszervező V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke elmondta, hogy az idei rendezvény azért is kiemelkedő, mert idén ünnepli húsz éves fennállását a Székesfehérvári és Erdélyi Bukó Galambokat Tenyésztők Fajtaklubja. Ennek alkalmából több mint 60 bukógalamb lesz látható a kiállításon. Kiemelte, hogy Székesfehérváron még akkora nyúlkiállítás sem volt, mint a mostani hétvégén, ugyanis 15 fajta 123 egyedét nevezték a tenyésztők. Láthatjuk a magyar óriásnyulat is, melynek egyik legismertebb tenyésztője Dr. Viniczai László, a város egykori jegyzője volt.

A kiállítás az évek során kibővült a díszbaromfik és a nyulak bemutatásával, két éve pedig a fehérvári díszmadártenyésztők is részt vesznek a bemutatón. Legnagyobb számban a galambok lesznek, köztük a városunk nevét viselő székesfehérvári bukógalamb, amiknek szinte valamennyi szín- és rajzváltozatát bemutatják a tenyésztők – mondta Bárány István, a fajtaklub elnöke.  Hozzátette, hogy a felsővárosi tenyésztésű bukógalamb komoly hírnevet szerzett Székesfehérvárnak európai és nemzetközi szinteken egyaránt.

Osztotics Tamás
, a Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesületének elnöke kiemelte, hogy egzótákkal színesítik a rendezvényt, és szeretnék, hogy minél több gyermek kedvet kapjon az állattartáshoz, azon belül is a madarászáshoz. Szervezetük három földrész madarait mutatja be, lesznek többek között zebrapintyek, mozambiki csicsörkék, kanárik és színes, díszes papagájok is.

Sárvári László
, helyszínt biztosító az Alba Volán SC ügyvezető elnöke kiemelte, hogy náluk évek óta a kisállít-kiállítás az esztendő első eseménye, amelyen igyekeznek megfelelő körülményeket biztosítani.

A kiállítás január 11-én, szombaton 8-18 óra között, január 12-én, vasárnap 8-14 óra között  tart nyitva a Volán Sportcsarnokban, a helyszínt az étterem kapuin keresztül lehet megközelíteni. A belépés 14 éves korig ingyenes. Szeretettel fogadják az óvodás és iskolás csoportokat január 10-én, pénteken 9 és 15 óra között, előzetesen a 06-30-289-9286 telefonszámon lehet bejelentkezni.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából. 

 


Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Molnár Artúr

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.