Könyvbemutatókkal indítja az évet a Vörösmarty Társaság

2020.01.07. 13:08
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. január 7. (kedd)
 
 
 
 
 
A Vörösmarty Társaság idei évi programjairól, terveiről tartott sajtótájékoztatót a vezetőség kedden délelőtt. A Vörösmarty teremben rendezett eseményre a Társaság meghívta a városban működő kulturális intézmények vezetőit is azzal a céllal, hogy egy együttműködés keretében havonta egyeztessenek programjaikról. Ezzel szeretnék elérni, hogy minél több fehérvári vehessen részt egy-egy értékes irodalmi, képzőművészeti eseményen.


Könyvbemutatók, irodalmi, társadalmi témákról szóló disputák, zenés beszélgetések és művészettörténeti előadások szerepelnek a Vörösmarty Társaság 2020-as programjai között. Az irodalmárok, művészek és művészetbarátok alkotta szervezet idei terveiről Bobory Zoltán elnök számolt be a vezetőség tagjaival közösen tartott sajtótájékoztatón kedden a Vörösmarty teremben.

Az eseményre meghívást kaptak a város kulturális intézményeinek vezetői is azzal a céllal, hogy egy megállapodás keretében havonta egyeztessenek programjaikról. Mint azt Bobory Zoltán elmondta, az irodalmi, képzőművészeti rendezvények kapcsán szeretnék elérni, hogy az ilyen jellegű eseményeket szervező intézmények, civil szervezetek minden hónapban egy asztalhoz üljenek, és a lehető legjobban összehangolják programjaikat. A jelenlévők szívesen vették a kezdeményezést, és reményüket fejezték ki, hogy a tevékenységi körök megismerésén túl a szorosabb, baráti együttműködésre és az adottságok széleskörű kihasználására is lehetőséget nyújt a közös munka.

A sajtótájékoztatón elhangzott hármas könyvbemutatóval indítja az új esztendő programjait a Vörösmarty Táraság. Január 8-án 18 órakor a Vörösmarty teremben 18 órától Pálvalfvi András és Bakonyi István köteteiről a szerzőkkel és a kiadó vezetőjével, Kaiser Lászlóval Bobory Zoltán beszélget.

Január 13-án, hétfőn 18 órakor mutatják be Mezey Katalin Régi napok rendje című novelláskötetét a Királykút Emlékházban. Január 14-én, kedden 18 órától az Öreghegyi Disputa vendége Zemlényi Katica, a Vox Mirabilis Kamarakórus karnagya lesz az Öreghegyi Közösségi Házban, majd január 15-én, szerdán a Vörösmarty teremben ismerheti meg az irodalmat kedvelő közönség a VÁR folyóirat új számát.

Január 27-én, hétfőn 18 órakor kezdődik Kissné Rétfalvi Andrea és Gabrieli-Kiss József zenés estje a Királykút Emlékházban. Másnap, január 28-án Németh Miklós Attila újságíró, televíziós műsorvezető lesz az Öreghegyi Disputa vendége. Január 29-én, szerdán 17 órától tartja szokásos összejövetelét az Áron Nagy Lajos Művészetbarát Kör a Kossuth utca 14. szám alatt, míg a hónap zárásaként a (A)Költő-zug(zúg) 17 órás eseményét követően január 30-án, csütörtökön 18 órától mutatják be a 60 éves Szegedi Kovács György új, FEHÉR című verseskötetét a Vörösmarty teremben.

A programokra szeretettel várnak minden érdeklődőt!

A sajtótájékoztatón készült fotók letölthetők a Galériából.

fotó: Molnár Artúr

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.