Városi estéllyel a rászorulókért

2020.01.11. 22:45
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. január 11. (szombat)
A Szent Kristóf Házat és a Fehérvár Travel Alapítványt támogatják a bevételből. Galéria
 
 
 
A társadalmi felelősségvállalás, az önzetlen segítségnyújtás újévköszöntő városi jótékonysági estélyét szombaton este rendezték a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében. Az estély bevételét és az Adventi Futáson befolyt adományt Székesfehérvár Önkormányzata a Szent Kristóf Ház, valamint a „Fehérvár Travel” Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért szervezet támogatására ajánlja fel. A IX. Székesfehérvári Jótékonysági Estélyen hagyományosan dr. Cser-Palkovics András polgármester és a rendezvény háziasszonya, Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes mondtak köszöntőt.  


Székesfehérváron kilencedik alkalommal rendezték meg az újévköszöntő Jótékonysági Estélyt, amellyel a város nevelési-oktatási, egészségügyi, illetve szociális intézményeit támogatják. Az idei ünnepi rendezvény teljes bevételét az Adventi Futás felajánlásaival együtt a Szent Kristóf Ház, valamint a „Fehérvár Travel” Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért szervezet támogatására ajánlja fel a város.

„Bízom benne, hogy a kilencediket jövőre követheti a tizedik.” – a nemes célt szolgáló ünnepi rendezvényen dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönetet mondott a szervezőknek, az est fellépőinek, a támogatóknak, a szponzoroknak. Két céllal álmodták meg a rendezvényt: az új esztendő és a társasági élet, a báli szezon elindítása mellett kiemelt jótékonysági eseménye a városnak. Az idei kedvezményezettekkel kapcsolatban kifejezte, hogy fantasztikus döntés született: a Fehérvár Travel Alapítvány maga is a közösséget támogatja a kezdetektől, és a város „mecénásainak” a példaértékű, további támogatókat ösztönző szerepét hangsúlyozta. A szép hagyományokkal bíró Szent Kristóf Ház pedig tovább bővülhet, gyarapodhat: „Akik találkoztak már a Szent Kristóf Ház fiataljaival, azok pontosan tudják, hogy őszinte szeretet árad belőlük és példát mutatnak nekünk. Amikor pedig segítünk nekik, akkor az őszinteségüket is segítjük.” – fogalmazott a polgármester.

Az est háziasszonya, Miklósa Erika a karitatív rendezvény kezdeményezőjeként köszönetet mondott a polgármesternek, a városnak a társadalmi szerepvállalásért, és hogy Székesfehérváron a kezdetektől volt a jótékonysági estélyhez bizalom, támogatás és partnerség: már ez meghatározza a város szellemiségét.

A Fehér Travel alapító ügyvezetője, Ribi Péter a 12 éves alapítvány megalakulásáról felidézte, hogy a rendszeres jótékonysági támogatások célja vezérelte a szervezet létrehozását. Az Alapítvány elnöke, Igari Antal azt a mottót idézte, ami a tevékenységüket a kezdetektől jellemzi: „Lemondani a feleslegről, amikor másoknak a szükséges hiányzik, nem jótett, hanem kötelesség.” Az alapítvány által támogatott Szent Kristóf Házban szükség van a befogadóhely bővítésére, és az autista klub is fejlődik: többek között ez is az előttük álló időszak megoldandó feladatai közé tartozik.

Magyar László
, a Szent Kristóf Ház intézményvezetője arról beszélt, hogy a sugárzó emberi hozzáállás és támogató szeretet szólítja meg leginkább a perifériára szorult embereket, és a közös találkozások viszik előre a közösséget – utalva Miklósa Erika és dr. Cser-Palkovics András támogató hozzáállására. A Ház tíz éve alakult az Egyházmegyei Karitász segítségével, és „különleges képességgel rendelkező fiatalokat” segít. Nagy az igény erre a munkára, és a támogatást az intézmény fejlesztésére, illetve egy kerekesszékes  speciális szállítóautó beszerzésére szeretnék fordítani, tette hozzá.

Az estély Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes és Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész fellépésével folytatódott: a nyitányban az újévet idéző Strauss A denevér című operettjéből adták elő a Kacagó áriát és egy Cziffra György-átiratot.

A vacsora után borárverés kezdődött Miklós Csabi borász vezetésével: a bál kezdetéig több millió forint gyűlt össze, amit a borárverés licitjei 6.770.000 forinttal egészítenek ki.

A rendezvényen a Cserta Band(a) zenélt, az estélyt Lengyel Zsófia válogatott parasportoló konferálta.


A rendezvényen készült fotók letöthetőek a Galériából!Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.