Mozgás egészséges finomságokkal

2020.01.14. 15:51
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. január 14. (kedd)
Lezárult a Széna téri Iskola Menő menza programja. Galéria
 
 
 
 
 
Sportos-kóstolós rendezvénnyel zárult le ma a Széna Téri Általános Iskola egészséges étkeztetést és életstílust népszerűsítő EFOP-programja. A rendezvényen tanulók, tanárok és szülők is részt vettek: a projekt szakmai összefoglalói mellett Janota Zoltán triatlonista beszélt a gyerekeknek az egészséges életvitelről, volt sporttáncbemutató, és bemutatták a Széna térisek száz legjobb receptjét tartalmazó kis kiadványt is. A Széna Teri, Széna Feri menzáján a Hatpöttyös Étterem kínálta meg a résztvevőket egészséges, friss alapanyagokból készített kóstolóval. Lezárult a Székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola Tanulás- Művelődés- Sport Alapítványának a Széna Teri, Széna Feri menzája! elnevezésű, Menő menzák az iskolában – Egészséges étkeztetést és életstílust népszerűsítő EFOP-programja.

Dr. Lórodiné Lajkó Ágnes
igazgató foglalta össze a program jellemzőit: az alapítvány 15 millió forintot nyert, amiből gyakorlatias projekteket valósítottak meg, középpontban a helyes táplálkozással, a fizikai aktivitásra, sportra való motiválással, a lelki egészség erősítését célzó kezdeményezésekkel. A cél az volt, hogy az ismeretterjesztő és népszerűsítő programokkal hiteles alapokat adjanak át a gyerekeknek és családjaiknak az egészséges életvitelről.

A program szakmai vezetője, Kolatné Kovács Viktória igazgatóhelyettes idézte fel a legemlékezetesebb feladatokat és az összefogásban elvégzett munkát: a tematikus projektek között volt például gyümölcsök és zöldségek vagy gyógyteák és lekvárok hete, Ezt vedd, ezt edd! sorozatot indítottak, amely az év minden hónapjára adott tippeket, piactúrát szerveztek a hazai termékek fogyasztásának népszerűsítésére, fűszerkertet ültettek, az is kiderült, kik a legügyesebb felső tagozatos séfjelöltek, és a 100 legjobb receptből szakácskönyvet állítottak össze a résztvevők Az vagy, amit megeszel címmel. Az iskola étkezője és a büfé környezete is megújult a programnak köszönhetően, így a tanulók komfortosabb körülmények között fogyaszthatják el a tízórait vagy az ebédet. Temesvári Ágnes dietetikus is örült a foglalkozásokon tapasztalt lelkes részvételnek, és az egészséges táplálkozásnak a betegségmegelőző hatását hangsúlyozta.

A tornateremben a klasszikus ironman távot tizenhatszor teljesítő Janota Zoltán triatlonista a sportnak és az egészséges táplálkozásnak a kapcsolatáról beszélt a tanulóknak, mint a téma hiteles képviselője. A rendezvényen a Főnix Rock and Roll Sporttánc Egyesület és a Fit-Kid növendékei is tartottak bemutatót.

A napot kóstoló zárta: a Hatpöttyös Étterem a finomságok között zöldfűszeres kéregben készített zöldséges csirkeroládot, roppanós zöldséges salátát, zöldséges gerslirizottót és almás pitét is tálalt.


A rendezvényen készült fotók letölthetőek a Galériából!
                                    

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Molnár Artúr

 

 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.