Lenyűgöző előadásokkal mutatták meg tehetségüket a fehérvári fiatalok a Városi Diákgálán

2020.01.17. 19:12
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. január 17. (péntek)
Húsz produkcióban száz fiatal lépett színpadra.   Galéria  
 
 
 
 
 
A Városi Diákgála már 23 éve meghatározó esemény Székesfehérvár közösségi, kulturális életében. A programot elindító Székesfehérvári Szakképzési Centrum Bugát Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája pedagógusai és diákjai minden évben arra törekszenek, hogy a város fiataljai megmutathassák tudásukat. Idén a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház adott otthont a két felvonásos gálának.

Közel 100 diák lépett színpadra a XXIII. Városi Diákgálán, amit ebben az évben a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Szakgimnáziumának diákja, Katona Ármin nyitott meg fergeteges zongorajátékával. Összesen húsz produkciót láthatott a közönség, nézőket Zsolnay Klaudia és Botos Ádám kalauzolta az egyes műsorszámok között. Az idei gála egyik újdonsága volt, hogy online is lehetett szavazni a legjobb produkciókra, azonban egy dolog biztos, hogy a fellépők mindegyike nyertes volt, hiszen egy igen színvonalas műsorban léphettek fel a fiatalok.

A gálán Székesfehérvár alpolgármestere, Mészáros Attila mondott köszönetet a résztvevőknek és a Bugát Pál Szakgimnáziumnak a Diákgála megrendezéséért. Mint mondta, nagyon büszkék lehetünk arra, hogy 23 éve útjára indította a rendezvényt Kovács Mária tanárnő, ami minden év januárjában bizonyítja, hogy Székesfehérváron és környékén mennyi tehetséges fiatal él. Ilyenkor mindig nagyon büszkék vagyunk a fiatalokra, akik a tanulmányaik mellett, a szabadidejükben másban is megmutatják tehetségüket – hangsúlyozta Mészáros Attila.

Kovács Mária, a Bugát tanára még 1998-ban azzal a céllal álmodta meg ezt az estélyt, hogy népszerűsítse az iskolát, közösséget építsen, és a diákok megmutathassák tudásukat. Az idei diákgálára a fellépők szavalattal, prózával, hangszeres szólóval, zenekari produkcióval, énekkel, tánccal, akrobatikus produkcióval is jelentkeztek.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

Szöveg: Bácskai Gergely
Fotó: Molnár Artúr

  

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.